Connect with us

Grand Slam of Darts

Lewis staat aan De Ruiter geen leg af

Adrian Lewis heeft een snel einde gemaakt aan de aspiraties van Niels de Ruiter. De Nederlander kreeg zaterdag al met 5-1 klop van James Wade en pakte tegen Lewis geen enkele leg: 5-0. Hierdoor is de Grand Slam of Darts voor de darter uit Nieuwegein alweer voorbij. Hij speelt de laatste groepspartij nog tegen Denis Ovens, alleen plaatsing voor de knock-out fase zit er niet meer in.

Voor de partij liet De Ruiter op ITV al weten een andere partij te kunnen spelen dan tegen Wade. Vorig jaar zat de Nederlander in de problemen en besloot daarom aan het begin van dit jaar een rustpauze in te lassen. Zijn eerste partij in Wolverhampton stonden bol van de spanningen en daar hoopte hij vandaag vanaf te zijn. Het spel van The Excellent Dude was beter, alleen niet voldoende om Lewis in problemen te brengen.

Jackpot stond onlangs nog in de finale van het European Championship, maar verloor zaterdag van Ovens. Om toch nog uitzicht te houden op een vervolg moest hij voluit gaan. Iedere leg kan daarin belangrjik zien en hij gaf dan ook amper kansn weg. In de vierde leg gooide de Nederlander een maximale score, maar kreeg direct een dubbel-16-finish tegen voor een elfdarter. Na de onderbreking miste Jackpot zijn dubbels, waardoor De Ruiter mocht aanleggen voor een finish. Tweemaal begon hij zijn beurt met een één, waardoor enkel bulls-eye nog een optie was. Die ging mis en zo kwam er alsnog een 5-0-uitslag op het bord.

 

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts