Connect with us

World Matchplay

Lewis straft één foutje van sublieme debutant Cross genadeloos af

Adrian Lewis heeft in een schitterende duel af weten te rekenen met Rob Cross. De debutant gooide een gemiddelde van 104,o8 per beurt, maar ging toch onderuit: 11-8. In de openingsfase pakte Lewis twee keer een break voorsprong, alleen telkens kwam Cross net zo snel weer terug. Vanaf 5-5 ging het volledig in evenwicht tot 9-8. In de achttiende leg miste Cross één pijl op dubbel-16 en gelijk pakte Lewis de break. Die gaf hij niet meer uit handen.

Jackpot krijgt Cross niet losgespeeld

Lewis opende de partij met een 180’er, om twee pijlen op dubbel-16 te missen. Cross stond gelijk klaar om tops te vuren, maar daarna brak Lewis gelijk terug met twee maximale scores. Het ging daarna op beurt, tot Lewis in de zesde leg alweer zijn vijfde 180’er noteerde. Jackpot strafte een zwakke zesde leg van de debutant af (4-2), maar zag Cross met een sterke leg gelijk terug te slaan. Gelijk maakte hij niet, want de nummer vier van de wereld gooide een 144-finish uit (5-3). Andermaal wist Cross toch terug te breken met een 10-darter en gooide nu zijn eigen leg door een 64-finish in veertien pijlen uit voor 5-5. Beide darters hadden een gemiddelde vlak boven de 100.

Eén gemiste dubbel maakt het verschil

De partij ging in evenwicht naar 7-7, waarbij Cross zijn gemiddelde inmiddels opkrikte naar 105 per beurt. Lewis gooide in de vijftiende leg alweer zijn achtste maximale score, gevolgd door de vijfde van Cross. Breken zat er alleen opnieuw niet in, want Lewis gooide een 121-finish. Jackpot kreeg op zijn beurt de kans vanaf 144, om dubbel-12 ditmaal te missen. Hij kwam wel op 9-8, om de druk echt op te voeren met zijn negende 180’er. Cross gooide een maximale terug en mocht het toch proberen vanaf 64. De ene pijl op dubbel-16 viel niet en Lewis brak via dubbel-6. Hij maakte het daarna af via tops.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay