Connect with us

Grand Slam of Darts

Lewis, Webster en Jenkins laten zich verrassen

Adrian Lewis, Mark Webster en Terry Jenkins hebben een verrassende nederlaag geleden op de Grand Slam of Darts. Lewis ging onderuit tegen de zeer solide Denis Ovens. Lakeside-kampioen verslikte zich in de Noord-Ier Colin McGarry, terwijl Darin Young te sterk bleek voor Jenkins. De verliezers hebben in de groepsfase nog altijd een kans, maar zullen dan wel de twee resterende duels moeten winnen.

Adrian Lewis – Denis Ovens 2-5
De afgelopen maand bereikte Lewis nog de finale van het European Championship, maar die topvorm is bij Jackpot even verdwijnen. Dan kom je tegen een zeer solide Ovens al snel in de problemen. Afgelopen week liet de Chelsea-fan in Leiden al zien niet te onderschatten te zijn en pakte een knappe zege. De Engelsman pakte de openingsleg met een 94-finish en kwam via dubbel-12 zelfs op een 3-1-voorsprong. Lewis vocht zich via een 12-darter nog terug in de partij, maar daarna was het snel gedaan met Jackpot. Hij kon enkel toekijken hoe Ovens de klus afmaakte. Hierdoor moet de darter uit Stoke-on-Trent winnen van zowel Niels de Ruiter áls James Wade om de knock-out fase in beeld te houden.

Colin McGarry – Mark Webster 5-4

Webster speelde zijn eerste wedstrijd op een televisiepodium sinds zijn winst op Lakeside. De beste speler van de BDO ging alleen pijnlijk onderuit tegen de Noord-Ierse qualifier McGarry. Vorig jaar kwam Webster ook al niet door de groepsfase van de Grand Slam of Darts en heeft nu wederom een probleem. McGarry speelde voor het eerst sinds 2004 weer op een televisietoernooi en nam een snelle 3-0-voorsprong. De Welshman kwam op gelijke hoogte, voor McGarry de dubbels weer kon vinden. Hij mocht de laatste leg beginnen en kon als eerste succesvol aanleggen voor tops.

Darin Young – Terry Jenkins 5-4

Een maand voor het begin van het PDC World Darts Championship is Terry Jenkins nog altijd op zoek naar de juiste vorm. The Bull moet in Alexandra Palace een kwartfinaleplaats van twee jaar geleden verdedigen. Als hij zijn huidige niveau niet weer op te krikken kan het wereldkampioenschap een pijnlijke aangelegenheid worden voor de Engelsman. Bij een vroege uitschakeling komt ook de Premier League Darts namelijk nog in gevaar. De openingsdag in Wolverhampton was duidelijk geen succes. Nadat hij op het European Championship al in de eerste ronde van Carlos Rodriguez verloor, was ditmaal Darin Young te sterk. De Amerikaan kwam op een 0-3-achterstand, maar daarna pakte hij vijf van de volgende zes legs. Young besloot de partij met een 79-finish.

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts