Connect with us

World Matchplay

Lewis weet met één tussensprint Wright te vloeren

Adrian Lewis Peter Wright

Adrian Lewis heeft zich via Peter Wright weten te plaatsen voor de halve finale van de World Matchplay. De Engelsman en de Schot hadden elkaar heel lang in een wurghouding. Eerst konden ze maar niet hun normale niveau halen en toen dat wel gebeurde vloog het nog alle kanten uit. Lewis had lange tijd het voortouw, maar hij kwam pardoes op een 10-8-achterstand. Wright miste vervolgens vier pijlen om de marge vast te houden en kreeg een tussensprint van Lewis om zijn oren (10-13). Die voorsprong gaf Jackpot ondanks vier gemiste matchdarts uiteindelijk niet meer af: 14-16.

Partij komt maar moeizaam op gang

Lewis was direct bij de les en met een 92-finish was de break al binnen. Wright sloeg echter terug met een tops-tops 80-finish en hij maakte ook gelijk. Dat was wel een klein wonder, want de Schot miste liefst acht pijlen op de dubbel. In de vijfde leg miste Snakebite nog maar eens een volle hand om inmiddels 2 uit 15 te zijn op de dubbels. Daarmee stond hij op een gemiddelde van 79 per beurt en werd vanuit de pauze gebroken. Lewis hielp hem echter opnieuw in het zadel. Hij miste zelf twee pijlen en Wright kwam met een 64-finish terug tot 4-4. Lewis hield wel zijn eigen leg en knalde er na een 180’er van Wright een 97-finish in om opnieuw te breken: 6-4.

Snakebite hapt wel, maar bijt niet

In de lijn van de partij wist Wright vervolgens weer twee legs op rij te pakken, want tot dusver was het steeds zo dat er twee legs op rij naar een speler gingen. Daar kwam in de veertiende leg een einde aan. Wright wist zijn leg te behouden en voerde ook nog eens de druk op in de vijftiende leg. Lewis kon bulls-eye niet vinden voor de 86-finish en werd voor het eerst op achterstand gezet (7-8). Dat zette Jackpot recht met een 11-darter, om zelf weer gebroken te worden door een 10-darter. Daarmee had Wright zijn gemiddelde inmiddels alweer opgekrikt naar 92 per beurt. Een solide eigen leg met een 13-darter bracht Snakebite voor het eerst wat lucht (10-8). Die breek voorsprong had de Schot ook naar de volgende pauze kunnen brengen, maar hij miste vier pijlen op de dubbels in de twintigste leg: 10-10.

Vijf op een rij maakt het verschil


Wright zette de aanval opnieuw in met een 180’er, maar Lewis sloeg terug met zijn maximale score en een 82-finish voor de 11-darter. De Engelsman had de smaak pardoes weer te pakken en won zijn vierde leg op rij met een 81-finish voor een 12-darter: 10-12. Jackpot hield zijn eigen leg voor Wright eindelijk weer een leg kon bijschrijven en pakte twee legs later ook zijn eigen leg met een knappe 68-finish na een misser van Lewis op bulls-eye (12-14). Druk zetten op de Engelsman kon hij niet in zijn leg en zag Lewis dubbel-10 voor een 140-finish missen voor de winst. Opnieuw kon Wright zijn eigen leg redden via dubbel-16, maar druk kwam er weer niet. Lewis zette vanaf 170 rustig weg naar tops, met Wright nog op 241. Het werd hem niet in dank afgenomen door de zaal en met wat boe-geroep miste hij drie matchdarts. Wright kon 111 niet uitgooien, om Lewis de single-1 te zien missen. Zo werd het alsnog 15-14, waarop Lewis de dertigste leg opende met een 180’er. Hij stond na negen pijlen op 81 en maakte het alsnog af via dubbel-13.

World Matchplay 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay