Connect with us

World Darts Championship

Lewis zet onthutsende en inspiratieloze Gurney in thriller opzij

Jamiew Lewis heeft de vierde ronde van het PDC World Darts Championship 2019 bereikt door Daryl Gurney te verslaan. De winnaar van de Players Championship Finals speelde een onthutsend zwakke partij, straalde geen moment uit dat hij er ook maar enig geloof in had en daar maakte de halve finalist van het WK van vorig jaar uiteindelijk gebruik van. Gurney miste in de eerste set vijf pijlen voor de set en leek daarop gelijk geknakt. Lewis denderde naar 0-2, vergat de derde set te pakken en gaf een 1-3-voorsprong weg. Gurney kwam in de zevende set op 2-0, om daarna in de vijfde leg weer een karrenvracht aan dubbels te missen. Zo won Lewis alsnog met 4-3 en staat nu tegenover Dave Chisnall.

Gemiste dubbels keihard afgestraft

Gurney had in de eerste ronde een gemiddelde van 100 overlegd, dat was voornamelijk te danken aan een sterke derde set. Het was twee sets wankel op de dubbels (6 uit 21) en daar kwam hij toen mee klaar. Nu strafte Lewis het wel af. Gurney miste drie pijlen in de vierde leg voor de set en ook nog eens twee in de vijfde. De Welshman kwam op 0-1 en had het gevoel gelijk te pakken. Een 96-finish voor een 11-darter, gevolgd door een 180’er. Gurney bleef hangen op een gemiddelde van 86 per beurt en tops bracht Lewis al naar 0-2 in sets.

Superchin straalt niets uit

In de derde set liet de Welshman de teugels iets vieren en daardoor kon Gurney twee keer met een 18-darter zijn eigen leg pakken. In de vijfde leg leek het echter gedaan met de pret. Met een 180’er denderde de halve finalist van vorig jaar weg, om pardoes vier pijlen voor de set te missen. Gurney kon zodoende zijn derde 18-darter noteren (1-2), maar het was totaal geen momentumswitch. Lewis hield zijn eigen leg met een 14-darter en brak na een 180’er ook in veertien pijlen. Gurney leek zich terug te vechten met een 65-finish, om toch alweer vijf pijlen op de dubbels te missen. Zo kreeg Lewis het cadeautje van de derde set cadeau.

De dubbels breken toch weer op

Opnieuw was de Welshman dichtbij de definitieve tik, tot Gurney pardoes een 160-finish gooide. Daarop volgde een break en kwam Gurney terug tot 2-3 in sets met een 84-finish. In zijn eigen set kwam Lewis op 0-1, om daarna toch de druk te voelen. Hij miste een volle beurt vanaf 36 en die missers werden afgestraft door Gurney om de set te pakken. Zo was het pardoes 3-3 en kwam Superchin op 2-0. Lewis wist terug te breken met een 180’er en de volgende maximale score was goed voor 2-2. Gurney kreeg in de vijfde leg alle tijd om de voorsprong te pakken. Vier missers werden genadeloos afgestraft door een 180’er en dubbel-10. Dat bleek toch de beslissing, want Lewis gooide een 64-finish voor de zege.

Delen:

Meer over World Darts Championship