Connect with us

European Tour

Liefst zes Nederlanders door kwalificatie in Maastricht

Jeffrey de Zwaan World Matchplay Darts 2018

Door de afmelding van zowel Mensur Suljovic als Erik Tautfest voor Dutch Darts Championship in Maastricht waren er zes plaatsen beschikbaar via de Host Nation Qualifiers. Zo doen er dus naast Michael van Gerwen nog zes oranjeklanten mee in Maastricht op het toernooi van de European Tour. Daarbij louter bekende namen.

Noppert en Meulenkamp missen de boot

De afwezigen dit weekend zijn onder meer Danny Noppert en Ron Meulenkamp. Voor Noppert is de nederlaag in de finale tegen Jeffrey de Graaf erg zuur. Hij staat net buiten de plaatsen voor de World Grand Prix en heeft nu alleen volgende week nog de European Tour in Riesa om zich te kwalificeren. Meulenkamp lijkt de Grand Prix wel te gaan halen na zijn halve finale van woensdag op het Players Championship. Deze lange dag leek zijn tol te hebben geëist, want de linkshander verloor nu al in zijn eerste partij met 6-5 van Bjorn Fransen. Er waren ook vroege nederlagen voor de uit vorm zijnde Benito van de Pas en Christian Kist.

Strijd om World Grand Prix.

De Graaf won dus zijn ticket voor Danny Noppert. Jelle Klaasen won zijn finaleronde met 6-2 van Jimmy Hendriks. The Cobra staat zodoende wel aan de goede kant van de streep voor een ticket voor de World Grand Prix. Vincent van der Voort heeft een achterstand van 3.000 pond op Klaasen en kan door de 6-4-zege op Justin van Tergouw in Maastricht gaan proberen dichterbij te komen. Jan Dekker staat op nog wat grotere achterstand, maar ook hij is erbij in Limburg.

De Zwaan en Van Duijvenbode eindelijk erbij

Dekker klopte Jermaine Wattimena in de finale met 6-4 en komt daarmee de top-32 van de European Tour Order of Merit binnen. Houdt hij dit vast, dan mag hij naar het European Championship. De laatste twee winnaars in de Qualifier zijn Jeffrey de Zwaan en Dirk van Duijvenbode. Voor De Zwaan is het in zijn goede seizoen opvallend genoeg pas zijn derde European Tour, de vorige twee keer verloor hij direct zijn eerste rondeduel. Voor Van Duijvenbode is het zelfs pas zijn tweede toernooi.

Dutch Darts Championship 2018: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over European Tour