Connect with us

World Darts Championship

Lim mist op een haar een historische 9-darter tijdens nederlaag tegen Anderson

Paul Lim PDC WK Darts 2018

Gary Anderson heeft ten koste van Paul Lim de derde ronde van het PDC World Darts Championship bereikt. Toch was dat niet het verhaal van de partij. Lim gooide op Lakeside 1990 de eerste en enige negendarter. Het scheelde een haartje of hij had dat kunststukje herhaald op het PDC WK. Acht pijlen gingen perfect, maar de negende eindigde tegen het ijzer van de dubbel-12. Anderson won vervolgens wel met 4-1.

Geen negendarter voor Lim

Lim zorgde in de eerste ronde voor een grote verrassing door Mark Webster te wippen en dat met een gemiddelde dat bijna de hele partij tegen de 99 per beurt. Tegen Gary Anderson kwam hij moeizamer op gang en werd door de Schot gelijk afgestraft. Vijf legs gingen eigenlijk voorbij zonder dat er veel te beleven viel, dat veranderde in de derde leg van de tweede set. Lim opende met scores van 177 en 180. Daarmee ging hij op voor een negendarter, 27 jaar nadat hij op Lakeside een perfecte leg gooide. Nog altijd de enige negendarter gegooid op Lakeside. Twee keer triple-20 wist de Singapore Slinger nu opnieuw te vinden, alleen dubbel-12 gooide hij tegen het ijzer. Hij was zo van slag van het moment dat de leg zelfs nog verloren ging en stond nog een minuut ‘wauw’ te roepen.

Wel een tiendarter voor de Singapore Slinger

De achtste leg van de partij wist Lim eindelijk bij te schrijven en ook nog eens op indrukwekkende wijze. Met een 10-darter was de leg binnen, om Anderson vier pijlen te zien missen in de derde leg. Lim pakte dan ook de break en kon de set noteren met een 68-finish. Daarna versnelde Anderson toch wel weer om met een 104-finish naar 3-1 in sets te lopen. Ook in de vijfde set was de Schot duidelijk de beste, alleen was hij nog rommelig op de dubbels. Zo kon Lim 1-1 maken, voor Anderson met zijn vierde 180’er naar matchpoint liep. Die werd moeizaam benut, maar met een 73-finish was het binnen.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship