Connect with us

World Cup of Darts

Litouwen debuteert onverwachts op PDC World Cup of Darts

Litouwen is het 32ste land op de PDC World Cup of Darts van 2019. Zwitserland zou eigenlijk deelnemen aan het toernooi, maar de PDC heeft nu laten weten dat Litouwen is aanwezen als vervanger. De reden hiervoor is niet bekendgemaakt, maar dit is niet los te zien van de goede prestaties van de spelers uit Litouwen.

Twee jaar Zwitserland

Twee jaar op rij deed Zwitserland mee, zonder al te veel succes. Bij het debuut werd er verloren van Brazilië. Vorig jaar werd China nog verslagen, ondanks een gemiddelde van 67,40 per beurt. Daarna was Wales te sterk. Er zijn geen Zwitserse spelers met een tourkaart en alleen op de qualifiers van de European Tour doen een aantal Zwitserse spelers wel eens een gooi naar tickets. Voorlopig zonder al te veel succes. Nu doen ze dus ook niet mee aan de World Cup.

Labanauskas

Als vervanger is Litouwen aangewezen en dit is gelijk een gevaarlijke outsider. Darius Labanauskas heeft al laten zien waar hij toe in staat is. Afgelopen december versloeg hij Raymond van Barneveld op het wereldkampioenschap. De meervoudig deelnemer aan Lakeside won dit jaar een tourkaart en stond recent al in de halve finale van een Players Championship. Hij zal op de World Cup worden vergezeld door Mindaugas Barauskas. Hij stond dit jaar al in een finale op de PDC Nordic & Baltic Tour en is een opkomende speler.

Nederlandse team nog een vraagteken

De PDC World Cup of Darts wordt van 6 tot en met 9 juni gehouden in Hamburg. Nederland is titelverdediger, maar wie er zullen spelen voor Oranje is nog de vraag. Michael van Gerwen is zeker, wie aan zijn zijde staat zal binnenkort bekend worden. Raymond van Barneveld speelde de afgelopen jaren met Mighty Mike, maar Jermaine Wattimena heeft hem ingehaald op de Order of Merit. Jeffrey de Zwaan mengt zich de laatste periode tevens in de strijd met goede prestaties.

Delen:

Meer over World Cup of Darts