Connect with us

World Darts Championship

Losgeslagen Lewis dendert over Wright heen

Jamie Lewis heeft voor een bizarre stunt gezorgd door Peter Wright uit het PDC WK Darts te gooien. Wright kwam op 1-0 in sets, daarna ging er een stoomwals over hem heen. Lewis gooide twaalf 180’ers in drie sets tijd en vier hoge finishes waarvan drie met bulls-eye. Zijn gemiddelde zat inmiddels boven de 110 per beurt. Wright kreeg de kans om het nog om te buigen, maar miste vier pijlen voor een zesde set. Daarop was het gedaan en sloot Lewis af met 107,67 om 103,44 voor Wright.

Sublieme sets van Lewis

Lewis zorgde in de eerste ronde voor een verrassing door landgenoot Jonny Clayton te kloppen en daarmee was hij de eerste speler uit de voorronde die na 25 wedstrijden de tweede ronde wist te bereiken. Wright had een aantal weken moeten revalideren van galstenen en begon onzeker aan zijn duel. Hij leverde een set in tegen de Braziliaan Diogo Portela, om wel ruim te winnen. Een weer verder in zijn herstel begon Wright sterk met een directe break. Lewis brak terug met een 90-finish, waarop er een vijfde leg kwam. Daarin was de Welshman in vijf beurten niet uit en verloor de set. Er kwam een 11-darter van Wright overheen, daarna ging Lewis echt los. Rasta gooide een 125-finish, een bulls-eye 81-finish en een bulls-eye 123-finish. En dat waren drie 12-darters op rij.

Andere darts uit de kast en weer terug in de tas

Het was voor Wright aanleiding om een ander setje darts te pakken, maar die gingen na anderhalve leg alweer terug de tas in. Ondertussen kon Lewis bijna niet meer missen. Hij gooide in ieder leg een 180’er en vuurde er in de vierde leg zelfs twee op rij. De achtste dart viel onder de triple-19 en Wright deelde een dreun uit met een 121-finish. Toch bleek Lewis amper aangeslagen. Hij opende gelijk weer met een 180’er en pakte de set met zijn derde dart op tops. De break was in de vierde set ook gelijk weer binnen, om in de tweede leg alweer twee maximale scores te vuren. Dubbel-16 was goed voor 0-2 en inmiddels tikte het gemiddelde van de Welshman de 114 per beurt aan. Toch wist Wright opnieuw een vijfde leg af te dwingen. de Schot stond na vier beurten klaar op 16, alleen door een bulls-eye 121-finish was het 1-3 in sets.

Stalen zenuwen

Zo stond Wright ondanks een gemiddelde van ruim 105 met zijn rug tegen de muur en zag Lewis de vijfde set alweer openen met een 70-finish. De druk werd daarna toch zichtbaar en in de derde leg miste de Welshman de dubbels. Wright brak, alleen vergat het af te maken. De Schot miste vier pijlen voor setwinst en zo kwam het toch weer aan op een vijfde leg. Daarin kreeg Wright 131 niet weg en mocht Lewis het af proberen te maken vanaf 66. Triple-14 vloog er gelijk in en dubbel-12 was met zijn derde dart ook raak.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship