Connect with us

Grand Slam of Darts

Loting Grand Slam of Darts: Gunstige poules voor Nederlanders

Gerwyn Price winnaar Grand Slam of Darts 2018

De vier Nederlanders op de Grand Slam of Darts hebben gunstig geloot in de groepsfase. Vanaf zaterdag wordt er in Wolverhampton gestreden om de Eric Bristow Trophy, momenteel in handen van Gerwyn Price.

Geliefd en verguisd

De Grand Slam of Darts is een toernooi dat zowel geliefd als verguisd is. De plaatsingscriteria is ieder jaar weer reden tot veel kritiek, met dit jaar een bizar toppunt dat Glen Durrant als BDO-speler is uitgenodigd. Ondanks dat hij al het hele jaar voor de PDC speelt doet hij als regerend Lakeside-winnaar mee. Zijn prijzengeld telt dan ook niet mee voor de PDC Order of Merit. Tegelijkertijd is het toernooi geliefd door de mix van PDC en BDO. Het zorgt vaak voor veel opmerkelijke momenten en ook vorig jaar was de Grand Slam het meest besproken toernooi van het jaar. Dat kwam vooral op het conto van Gerwyn Price, die het toernooi won na een bizarre finale met Gary Anderson. Met name wat volgde met megaboetes werd een heet hangijzer.

Van Gerwen opnieuw tegen Ross Smith

In de groepsfase gaan de beste twee van iedere poule naar de knock-outfase. Michael van Gerwen treft met Adrian Lewis, Ross Smith en Jim Williams drie lastige klanten, zo verloor hij recent nog op het European Darts Championship van Smith. Wesley Harms heeft kansen in groep B met een uit vorm verkerende James Wade, een op tv altijd wankele Ian White en Steve Lennon die geen best seizoen kent.

Noppert heeft goede papieren

Richard Veenstra is de tweede Nederlander namens de BDO. Hij heeft op papier misschien wel de lastigste poule van de oranjedarters met Daryl Gurney, Brendan Dolan en Gabriel Clemens. Danny Noppert mag juist niet klagen met de loting. Hij treft naast de geplaatste Peter Wright ook Ryan Harrington en Wayne Warren. Vooral dat Harrington zich door het kwalificatietoernooi wist te werken was een wonder. De Engelsman wist het hele jaar geen één keer de top-16 te bereiken op een Pro Tour-event.

Groep A

Michael van Gerwen
Adrian Lewis
Ross Smith
Jim Williams

Groep B

James Wade
Ian White
Steve Lennon
Wesley Harms

Groep C

Gerwyn Price
Dimitri Van den Bergh
Robert Thornton
Mikuru Suzuki

Groep D

Gary Anderson
Darren Webster
William O’Connor
Dave Parletti

Groep E

Rob Cross
Dave Chisnall
Jamie Hughes
Lisa Ashton

Groep F

Peter Wright
Danny Noppert
Ryan Harrington
Wayne Warren

Groep G

Daryl Gurney
Brendan Dolan
Gabriel Clemens
Richard Veenstra

Groep H

Michael Smith
Nathan Aspinall
Martin Schindler
Glen Durrant

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts