Connect with us

World Series of Darts

Loting in Las Vegas koppelt Van Gerwen aan ‘Big Daddy’

De World Series of Darts begint dit jaar in Las Vegas met de US Darts Masters. De afgelopen twee dagen werden er vier qualifiers gehouden, waardoor acht spelers uit Noord-Amerika zich wisten te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Het achttal speelt donderdag onderling ook voor een ticket op het PDC World Darts Championship.

Anderson titelverdediger

Vorig jaar was Gary Anderson de beste in Las Vegas. Hij opent nu tegen Elliot Milk. Michael van Gerwen treft Darin Young, ‘Big Daddy’ is al jaren de kopman van de Amerikanen. De Canadees Jim Long zagen we ook op het afgelopen WK en tijdens de World Cup, hij treft Michael Smith.

Daniel Baggish

Opvallende namen in het schema zijn daarnaast Gary Mawson. De voormalig finalist van de UK Open speelt tegen Gerwyn Price. Jeff Smith slaagde er in januari niet in om een tourkaart te winnen, maar was op de eerste qualifier wel gelijk de beste. Hij stuit op Peter Wright. De verwachtingen zijn daarnaast hooggespannen rondom Daniel Baggish. De op Guam geboren darter speelde uitmuntend in de qualifiers en noteerde regelmatig gemiddeldes van boven de 100 per beurt.

Schema US Darts Masters

Donderdag en vrijdag wordt de US Darts Masters gespeeld. Donderdagavond Nederlandse tijd is de eerste ronde. Daarna wordt in de nacht het US Championship gespeeld. De acht Noord-Amerikaanse spelers maken onderling uit wie zich de beste mag noemen én een ticket pakt voor het WK. Vrijdag wordt de US Darts Masters vervolgens uitgespeeld.

Loting US Darts Masters

(1) Michael van Gerwen – Darin Young
Michael Smith – Jim Long
(4) Gary Anderson – Elliot Milk
Gerwyn Price – Gary Mawson
(2) Rob Cross – Leonard Gates
Nathan Aspinall – Shawn Brenneman
(3) Daryl Gurney – Daniel Baggish
Peter Wright – Jeff Smith

Delen:

Meer over World Series of Darts