Connect with us

World Darts Championship

Loting PDC WK Darts 2020 aanstaande maandag

De loting voor het PDC World Darts Championship 2020 staat gepland voor maandag 25 november. Op deze dag zullen de laatste qualifiers bekend worden en direct daarna gaan alle balletjes in de bak. Dit zal live te volgen zijn.

96 spelers, 10 Nederlanders

Voor het tweede jaar op rij zullen er 96 spelers in actie komen in Alexandra Palace. Zoals het er nu voor staat zullen er in totaal tien Nederlanders in actie komen. Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Danny Noppert staan in de top-32 van de wereld en daardoor automatisch geplaatst voor de tweede ronde. Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Vincent van der Voort en Ron Meulenkamp stromen in de eerste ronde in via de Pro Tour Order of Merit. Jan Dekker won de West Europe Qualifier en Geert Nentjes was de nummer één op de opgeschoonde Development Tour Order of Merit. Maandag wordt de PDPA Qualifier gehouden, hier zouden nog extra Nederlanders uit de bus kunnen rollen.

Volledige loting

De loting voor het PDC WK Darts wordt de laatste jaren live uitgezonden door Sky Sports en RTL7 brengt dit via online kanalen ook naar Nederland. De 16 spelers uit de Pro Tour-ranking worden gekoppeld aan een Qualifier, vervolgens wacht de winnaar van deze duels een treffen met een speler uit de top-32. De loting zal om half negen Nederlandse tijd aanvangen.

 

Delen:

Meer over World Darts Championship