Connect with us

World Grand Prix

Loting World Grand Prix pakt gunstig uit voor Nederlanders

Met een recordaantal van zes Nederlanders op de World Grand Prix zal op 30 september het toernooi worden geopend. De loting heeft gunstig uitgepakt voor de oranjeklanten, want de grote kanonnen worden in de eerste ronde ontlopen. Daryl Gurney opent als titelverdediger tegen John Henderson, die vorig jaar Michael van Gerwen in de eerste ronde versloeg.

Van Gerwen en Barney in één kwart

Van Gerwen is als nummer één van de wereld als eerste geplaatst en speelt tegen de Ier Steve Lennon. De andere vijf Nederlanders zijn ongeplaatst en ontliepen de geplaatste spelers. Raymond van Barneveld zit in het kwart bij Mighty Mike. In de eerste ronde is Ricky Evans de tegenstander.In de tweede ronde wacht mogelijk de als achtste geplaatste Dave Chisnall.

Vier debutanten

In het tweede kwart zitten Ron Meulenkamp en Jeffrey de Zwaan, ze openen tegen Joe Cullen en Kim Huybrechts. Het duo debuteert in Dublin, net zoals Jermaine Wattimena en Danny Noppert. Zij stuiten op Mervyn King en Gerwyn Price. De loting bracht wel twee absolute krakers in de eerste ronde. Mensur Suljovic moet aanleggen tegen James Wade, terwijl Michael Smith en Adrian Lewis de degens kruizen.

Loting World Grand Prix 2018

(1) Michael van Gerwen – Steve Lennon
Darren Webster – Stephen Bunting
(8) Dave Chisnall – Max Hopp
Ricky Evans – Raymond van Barneveld
(5) Daryl Gurney – John Henderson
Ron Meulenkamp – Joe Cullen
(4) Gary Anderson – Jonny Clayton
Jeffrey de Zwaan – Kim Huybrechts
(2) Peter Wright – Steve West
Jermaine Wattimena – Mervyn King
(7) Simon Whitlock – James Wilson
Michael Smith – Adrian Lewis
(6) Mensur Suljovic – James Wade
Josh Payne – Ian White
(3) Rob Cross – Steve Beaton
Danny Noppert – Gerwyn Price

Delen:

Meer over World Grand Prix