Connect with us

World Matchplay

Loting World Matchplay 2018: Van Gerwen treft landgenoot, Barney moet aan de bak

De loting voor de World Matchplay 2018 heeft direct een Nederlands onderonsje opgeleverd in de eerste ronde. Titelfavoriet Michael van Gerwen neemt het op tegen Jeffrey de Zwaan. Raymond van Barneveld trof het zwaar en speelt tegen Kyle Anderson.

Ook de andere Nederlanders treffen het zwaar. Jelle Klaassen werd gekoppeld aan Peter Wright, vorig jaar nog finalist in de Winter Gardens. Jermaine Wattimena speelt tegen James Wade. Wade is de laatste maanden bezig om uit een diep dal te kruipen en krijgt op de World Matchplay een nieuwe kans om te laten zien dat hij nog altijd bij de dartselite hoort.

Bookmakers

Volgens de bookmakers is Van Gerwen de absolute favoriet met de odds 8/11. Ook Gary Anderson (6/1) en Rob Cross (8/1) maken volgens die bookies een prima kans. Mighty Mike won de World Matchplay in 2015 en 2016, maar ging vorig jaar in de kwartfinale onderuit tegen de latere winnaar Phil Taylor.

De winnaar van de World Matchplay wint voortaan de Phil Taylor Trophy. De beker kreeg een naamswijziging nadat Taylor het toernooi vorig jaar won in zijn afscheidsjaar. De winnaar ontvangt 115.000 pond, de runner-up gaat naar huis met 55.000 pond. De World Matchplay wordt dit jaar van 21 tot en met 29 juli gespeeld.

Loting World Matchplay Darts 2018

Michael van Gerwen (1) – Jeffrey de Zwaan
Adrian Lewis (16) – James Wilson
Dave Chisnall (8) – Keegan Brown
Michael Smith (9) – Jonny Clayton
Daryl Gurney (5) – Steve West
Gerwyn Price (12) – Joe Cullen
Gary Anderson (4) – Stephen Bunting
Raymond van Barneveld (13) – Kyle Anderson
Peter Wright (2) – Jelle Klaassen
Kim Huybrechts (15) – John Henderson
Simon Whitlock (7) – Richard North
James Wade (10) – Jermaine Wattimena
Mensur Suljovic (6) – Steve Beaton
Ian White (11) – Max Hopp
Rob Cross (3) – Mervyn King
Darren Webster (14) – Steve Lennon

Delen:

Meer over World Matchplay