Connect with us

World Darts Championship

Magische Van den Bergh gooit Clayton eraf

Dimitri van den Berg PDC WK Darts 2018

Dimitri Van den Bergh heeft opnieuw weten te vlammen op het PDC World Darts Championship. De Belg speelde twee krankzinnig goede sets, maar zag Jonny Clayton nog naast hem. Vanaf de derde set pakte hij toch het initiatief voor de zege met een gemiddelde van 104,45 per beurt.

Krankzinnig hoog niveau

Het niveau tussen Clayton en Van den Bergh was direct waanzinnig hoog. De Belg gooide in de eerste set drie 13-darters op rij voor de set. Er kwam een 180’er achteraan, voor Clayton wakker schoot met twee maximale scores en een 98-finish. De 11-darter werd door Van den Bergh gecounterd met een 12-darter. Weer gooide hij een 180’er, om bulls-eye te missen voor de 81-finish. Dat ‘slippertje’ werd door Clayton afgestraft door zijn 12-darter, om de tweede set te pakken op dubbel-8. Zo was het 1-1, terwijl Van den Bergh een gemiddelde overlegde van 113 per beurt.

Dreammaker maakt het af

De storm ging vanaf de derde set wat liggen, maar de breaks bleven wel komen. Van den bergh sloeg toe in de derde leg met een 180’er en wist zijn eigen leg – met opnieuw een maximale score – in dertien pijlen weg te poetsen. De Belg vergat daarop de vierde set te openen door in vijf beurten uit te gooien. Clayton brak met een 116-finish en kwam op 2-0 met dubbel-13. Van den Bergh hield vervolgens wel zijn eigen leg en nam scorend het initiatief in de vierde leg. Dubbel-18 vloog erin voor de rebreak en Clayton gooide daarop drie beurten onder 100. Van den Bergh vond alweer zijn achtste 180’er en maakte het af.

Delen:

Meer over World Darts Championship