Connect with us

World Grand Prix

Magistrale finish redt Barney in Dublin

Raymond van Barneveld heeft op het nippertje de eerste ronde van de World Grand Prix overleefd. In de eerste set was er geen vuiltje aan de lucht, om daarna flink in te storten. Ricky Evans kwam tot leven en boog de partij helemaal om. Nu leek hij weg te lopen, tot een 164-finish van Barney. Daarop pakte de Nederlander nog eens twee legs voor de zege. In de tweede ronde wacht Dave Chisnall of Max Hopp.

Fluitend naar setwinst

Van Barneveld kende een zeer matig weekend op de Players Championships in Dublin, waardoor het de vraag was hoe zijn vorm zou zijn. Evans stond eerder deze maand in de finale van een European Tour-event en van hem mocht dus wat verwacht worden. De snelle Engelsman gaf echter al aan dat hij niet erg uitkeek naar het double-in systeem. Dat zat duidelijk in zijn hoofd, want in de eerste set miste hij een karrenvracht aan pijlen op de openingsdubbel. Hij bleef dan ook steken op een gemiddelde van 61 per beurt, waardoor Barney eenvoudig weg kon lopen. De Nederlander begon gaandeweg de set steeds beter te spelen en met een 96-finish was de set binnen.

Pardoes draait het om

Het leek ook eenvoudig 0-1 te worden in de tweede set, tot Barney zes pijlen miste op de dubbels. Evans hield zijn eigen leg en gooide er een 180’er achteraan. Het was pardoes 2-0, voor Van Barneveld zijn eigen leg hield met een maximale score. Toch kon hij er niets meer aan doen dat Evans het daarna zelf afmaakte met een solide 16-darter voor 1-1 in sets.

164-finish buigt alles om

Barney was op weg naar een directe break in de derde set, om vanaf 155 zes pijlen later nog geen pijl op de dubbel te hebben gehad. Evans gooide dubbel-5 uit en zag de Nederlander voor het eerst in de partij zijn openingsdubbel niet vinden in de eerste beurt. Evans miste één pijl voor de 143-finish en Barney deelde een dreun uit met een 164-finish. Nu was het Evans die niet gelijk opende en zo kwam de Nederlander via tops op matchpoint. De Hagenaar opende met zijn tweede pijl, gooide er een 180’er achteraan en maakte het af.

World Grand Prix 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix