Connect with us

World Series of Darts

Makkie voor MvG in Shanghai; Lam stunt tegen Anderson

Royden Lam Shanghai Darts Masters

Gary Anderson is pootje gelicht in de eerste ronde van de Shanghai Darts Masters 2018. De Schot was vorige week buitenaards in Las Vegas, maar aan de andere kant van de wereld kon hij de klus niet klaren. Ondanks sterk spel deden de dubbels hem uiteindelijk de das om tegen Royden Lam. Michael van Gerwen was wel snel klaar met zijn eerste klus.

Lam laat zich echt zien

Lam is al jaren een gevreesde speler uit Azië, maar op het grote podium van de PDC heeft hij nog geen fraai individueel resultaat weten te halen. Dat lukte hem al wel op de World Cup namens Hongkong, nu was het in Shanghai wel raak. Anderson miste vooral in de openingsfase heel veel dubbels, maar met een 70-finish was het wel weer 3-3. Lam liep vervolgens met een 180’er en een 140-finish naar 3-5. Een 71-finish hield Anderson in leven en een 13-darter bracht de partij naar een elfde leg. Daarin hield Lam het voortouw en vond dubbel-8 voor de stunt. Hij speelt nu tegen Michael Smith.

Van Gerwen zoekt de 170-finish

Anderson was namelijk de enige PDC-ster die zich liet verrassen. Met Daryl Gurney had het ook verkeerd af kunnen lopen, alleen de Filipijn Lourence Ilagen miste ontzettend veel dubbels. Zodoende werd het toch 6-1. Michael van Gerwen liet het niet spannend worden tegen Lihao Wen. De Chinees begon scorend best aardig en pakte ook het eerste kansje gelijk aan. Van Gerwen was in de vierde leg niet in zes beurten uit en wat volgde was een 76-finish van Wen. Daarna was MvG vooral bezig met het proberen te gooien van de 170-finish. Liefst vier keer in zeven legs tijd zette hij weg naar 170, in de vijfde leg gooide hij dit ook uit. De slotleg bracht geen hoogste finish, maar wel weer een solide 13-darter voor de 6-1-zege met een gemiddelde van 104,02 per beurt. Gurney is nu zijn volgende opponent.

Shanghai Darts Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts