Connect with us

World Cup of Darts

Makkie voor Oranje; Engeland, Wales en Australië bibberen verder

Nederland komt zondagmiddag terug voor de kwartfinale van de PDC World Cup of Darts. Zuid-Afrika bleek geen partij voor Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, ze stonden net zoals tegen Gibraltar geen leg af. Van de geplaatste landen vloog Noord-Ierland eruit, Wales, Australië en Engeland hadden het heel lastig.

Groot verschil in voordeel van Nederland

Het verschil tussen Van Gerwen en debutant Liam O’Brien was vanaf de eerste beurt direct heel er groot. Scorend vloog Mighty Mike weg en was vervolgens slordig op de dubbels. Het brak hem niet op, want daarvoor was de Zuid-Afrikaan op te grote afstand. Zo werd het dan ook 4-0. De Zuid-Afrikanen hadden Devon Petersen tegenover Van Barneveld gezet, maar ook hij kon weinig klaarspelen. Het goede niveau van zijn eerste periode bij de PDC is weg en zo werd hij ook gelijk overlopen. Met een 96-finish was het al 2-0 voor Barney. Tops was alweer goed voor de tweede break en vanaf 50 was het gedaan. In de kwartfinale is gastland Duitsland de tegenstander. Daryl Gurney won namens Noord-Ier eenvoudig zijn single en Max Hopp was op zijn beurt te sterk voor Brendan Dolan. Wat volgde was een spannende koppel. Noord-Ierland kwam van 0-2 terug tot 2-2, maar daarna kon Gurney geen versnelling vinden. De Duitsers wisten wel de triples blijven te vinden en wonnen de koppel met 4-2.

Wales en Australië bibberen

Voor Wales en Australië ging het bijna mis in de midddag. De twee confrontraties waren bijna identiek. De kopman (Price en Whitlock) verloren hun partij. Met name het verlies van Price tegen de Zwitser Alexander Fehlmann kwam als een shock. Clayton zette het recht en de koppel bleek geen probleem. Spanje was heel dichtbij een verrassing. Reyes versloeg Whitlock, waarop Anderson Alcinas versloeg. Het koppel ging naar de zevende leg, waarin Australië toch toesloeg.

Engeland kan weer niet overtuigen

Japan zette de stunt van de eerste ronde tegen Oostenrijk voort door ook Canada te verslaan, Schotland had daarop geen enkel probleem met Brazilië. De Belgen opende de avond ook sterk tegen Finland en de Zuiderburen stonden maar één leg af. Engeland ging het heel wat minder soepel af. Paul Lim klopte Rob Cross en het kwam opnieuw aan op de koppelpartij. Daarin kreeg Singapore vanaf 1-1 in iedere leg als eerste pijlen op de dubbels, toch werd het 4-1 voor de Engelsen.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2018

Delen:

Meer over World Cup of Darts