Connect with us

Grand Slam of Darts

Manager Anderson: “Vechten iedere straf aan; Gary deed niets fout”

Het kamp rondom Gary Anderson heeft voor het eerst van zich laten horen sinds de finale van de Grand Slam of Darts. De strijd tussen de Schot en Gerwyn Price liep zover op, dat het verbaal en uiteindelijk ook fysiek uit de hand liep. In de slotfase van het duel gaf Anderson de Welshman een duw en ging met 13-16 kopje onder. Na afloop verscheen hij voor geen enkele camera. Nu heeft zijn manager laten weten dat ze tot het gaatje willen gaan om iedere straf te ontlopen.

‘Anderson compleet onschuldig’

Waar Price verbaal met zijn juichen zich telkens liet gaan, was het Anderson die uiteindelijk zijn handen niet thuis kon houden. Het zorgde voor veel controverse en zelfs aanleiding voor PDC-baas Barry Hearn om een statement af te geven aan SkySports. Daarin was hij helder, beide darters worden onderzocht en zijn in de fout gegaan. Anderson’s Manager Tommy Gilmour heeft aan LiveDarts een verklaring afgegeven. “Als er wat voor straf dan ook komt voor Gary zullen we dat aanvechten. Hij is compleet onschuldig en heeft niets verkeerd gedaan.”

Reglementen in twijfel getrokken

Hearn gaf in zijn statement aan dat Anderson zich op verboden terrein begaf. Op het moment dat de andere darter – in dit geval Price – met zijn beurt bezig is, ben je verplicht om buiten het zwarte vlak te blijven. Anderson stond echter al aan de oche klaar op het moment dat de duw werd uitgedeeld van de Schot. Gilmour treft de reglementen echter in twijfel. “Er wordt gesproken dat Gary zich in de ‘exclusion zone’ heeft begeven. Dat is niet waar. Er is geen definitie in het regelboek waar de ‘exclusion zone’ begint en eindigt.”

‘Price intimideert’

Gilmour richt zijn pijlen dan ook volledig op Price. “Feit is dat Price juicht op een intimiderende wijze door terug te lopen van de oche richting zijn tegenstander. Andere spelers juichen terwijl ze hun darts ophalen uit het bord, of stappen opzij. Price stapt echter rechtstreeks richting Gary om in zijn gezicht te juichen en te schreeuwen. Dat is intimidatie. Sportiviteit lijkt uit darts te verdwijnen en dat moet snel veranderen.”

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts