Connect with us

Laatste Nieuws

Manager Van Barneveld: “We gaan paar dagen nadenken voor het besluit valt”

Waar Raymond van Barneveld zeer stellig is in zijn beslissing om per direct een punt achter zijn carrière te zetten, wil zijn omgeving graag dat hij zijn afscheidsjaar nog af gaat maken. Zo ook zijn manager Jaco van Bodegom, die een verklaring op Twitter heeft verzonden uit naam van Barney.

Nadenken over de toekomst

“Raymond heeft twee zware avonden achter de rug. In al zijn emoties heeft hij gezegd dat hij per direct gaat stoppen. Ik heb net met hen gesproken en we hebben afgesproken dat we een paar dagen gaan nadenken. In die dagen kunnen we ons hoofd leegmaken en nadenken over de toekomst. Ik hoop dat iedereen dit kan begrijpen.”

Opmerkelijke verklaring

De verklaring is opmerkelijk, aangezien Van Barneveld in Ahoy alle tijd nam om na zijn 7-1-nederlaag tegen Michael van Gerwen de pers te woord te staan. Bij zowel RTL7Darts, de verzamelde schrijvende pers als SkySports heeft hij uitgebreid uitgelegd waarom hij er direct klaar mee is. Waar hij zelf aangeeft geen energie meer te hebben en geen pijn meer wil hebben, wil zijn omgeving dat hij de route naar het wereldkampioenschap afmaakt. Het originele plan was om in Alexandra Palace tijdens het WK afscheid te nemen. Door de resultaten van de afgelopen twee maanden op de Pro Tour is het WK halen mogelijk, de andere televisietoernooien zijn nog wel ver weg. Zelf gaf Barney aan dat hij er weinig voor voelde om het WK te halen en daar dan vroegtijdig eruit te vliegen.

 

Delen:

Meer over Laatste Nieuws