Connect with us

Premier League Darts

Manke Smith deelt mokerslag uit aan Van Barneveld

Raymond van Barneveld PDC WK Darts 2019

Raymond van Barneveld is hekkensluiter in de Premier League Darts 2019. Barney kwam tegen een manke Michael Smith op een 3-1-voorsprong, daarna ging de jonge Engelsman steeds beter spelen. Van Barneveld kon hem niet meer afstoppen en ging met 7-4 onderuit.

Barney kan break niet vasthouden

Maandag moest Smith nog onder het mes vanwege een abces in zijn lies. Hij liep dan ook hinkelend over het podium, maar darts gooien bleek voor hem geen direct probleem. Met een 14-darter hield hij zijn eigen leg, gevolgd door een 76-finish van de Nederlander voor zijn 14-darter. Daarmee ging het al beter dan een jaar geleden, toen won Bully Boy namelijk met liefst 7-0. Smith zakte nu echter duidelijk weg en daar profiteerde Van Barneveld optimaal van. Hij brak met zijn tweede 76-finish op rij en hield zijn eigen leg vanaf 48 voor 3-1. Het gemiddelde van Smith dook onder de 90 per beurt, maar hij herpakte zich toch. Een 180’er bracht hem richting de rebreak voor 3-3.

Bully Boy weet een versnelling te vinden

Het werd voor beide mannen worstelen en daarin was Smith voor de derde leg op rij het beste. Hij kwam op 4-3, gevolgd door een solide leg van Barney. Smith counterde weer met een 14-darter en wist op dat moment te versnellen. Hij vond de 90-finish voor de 12-darter en had daarmee de break te pakken. In zijn eigen leg volgde de derde 180’er en tops was goed voor 7-4. Smith was 7 uit 10 op de dubbels en kwam alsnog uit op 99,3 per beurt.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts