Connect with us

Pro Tour

Mansell zorgt voor grote stunt met Pro Tour-titel

Michael Mansell heeft voor het eerst in zijn carrière een toernooi bij de PDC weten te winnen. De Noord-Ier is al jarenlang een stabiele speler, maar nooit een hoogvlieger. Op het achtste Players Championship van het jaar viel alles op zijn plaats en won in de finale van Adrian Lewis.

Alles valt goed voor Mansell

Mansell begon de dag uitmuntend met een 6-0-zege op Kim Huybrechts, daarna moesten op weg naar de finale ook Gary Eastwood (6-0), Alan Norris (6-1), Robert Thornton (6-0), Gerwyn Price (6-3) en Josh Payne (6-3) eraan geloven. Daarmee stond hij in zijn eerste finale, waarin hij de grote underdog was tegen Lewis. Jackpot stond zaterdag ook al in de eindstrijd, waarin Michael Smith te sterk bleek. Nu won Lewis van onder meer Jeffrey de Zwaan en Simon Whitlock in de halve finale. In de eindstrijd speelde Lewis alleen weinig klaar en was het Mansell die 6 uit 7 was op zijn dubbels. Daarmee pakte hij de titel.

Barney en Robbe beste landgenoten

Raymond van Barneveld was samen met Mario Robbe de beste Nederlander. Barney versloeg onder meer Peter Wright, om bij de laatste zestien te verliezen van Mark Webster met 6-3. Robbe ging in deze ronde onderuit tegen James Wilson met 6-5. Danny Noppert kwa tot de derde doorgang, de rest van de Nederlanders waren na maximaal twee partijen alweer klaar voor het weekend.

Delen:

Meer over Pro Tour