Connect with us

World Darts Championship

Mardle: “Cross in slechtste vorm ooit en Wright weet het niet meer”

Wayne Mardle is als analist altijd goed voor een stevige uitspraak, zo ook in aanloop naar het PDC World Darts Championship 2019. Waar de bovenste helft van het speelschema bomvol zit met topspelers die in vorm zijn, ligt het veld onderin helemaal open.

Niet de beste speler zijn en toch winnen

“Als je een gokje wil wagen, zou ik altijd voor iemand uit de onderste helft van het speelschema gaan. Denk aan Michael Smith, Mensur Suljovic en ook Gerwyn Price. Price heeft op de Grand Slam of Darts laten zien dat je niet de beste speler op het toernooi hoeft te zijn om toch te winnen.” Het zijn de outsiders in de onderste helft van het speelschema, met Peter Wright en Rob Cross als de hoogst geplaatste spelers.

Ik zeg het al sinds 2014…

Toch verwacht Mardle van dit tweetal weinig, zo zegt hij tegenover LiveDarts. “Het is heel gek om te zeggen over iemand die pas twee jaar op het circuit speelt, toch is Cross in de slechtste vorm van zijn leven.” Over Wright is hij eigenlijk nog kritischer. “Ik zeg al sinds 2014 dat het continu wisselen van darts hem vanzelf gaat opbreken. Het is nu gebeurd. Wright weet namelijk nu niet meer wat het probleem is. Ligt het aan de darts, ligt het aan zijn worp, ligt het aan het vertrouwen of ligt het aan iets anders? Hij weet het gewoon niet meer.”

Twee duidelijke favorieten

De bovenste helft van het speelschema is op papier sterker. “Iedereen heeft het over Michael van Gerwen en Gary Anderson, dat is niet zonder reden. Zij zijn de twee spelers die verslagen moeten worden. Ze zouden elkaar in de halve finale kunnen treffen, maar het is absoluut geen zekerheid dat de winnaar van dat treffen vervolgens ook de wereldtitel pakt. We hebben gezien hoe Gerwyn Price erin slaagde om Anderson te bespelen op de Grand Slam en we zagen dat Van Gerwen stilviel tijdens de Players Championship Finals. Ook ik dacht dat hij ging winnen, maar het was Daryl Gurney die het deed.”

Delen:

Meer over World Darts Championship