Connect with us

Pro Tour

Mardle tipt vijf spelers om naar uit te kijken met daarbij één Nederlander

Ron Meulenkamp PDC WK Darts 2019 (1)

Wayne Mardle verwacht in 2019 veel van Ron Meulenkamp. Hawaii-501 is als analist van SkySports de glazen bol ingedoken en heeft vijf namen getipt die in het aankomende seizoen wel eens kunnen gaan verrassen. Daarbij dus ook The Bomb.

Op WK mijn mening bijgesteld

“Hij speelde in 2018 veel beter, zijn niveau is op ieder toernooi zeer competatief”, zo opent Mardle over de linkshander. “Ron speelde een sterke partij tegen Michael Smith op het wereldkampioenschap en wist Smith lange tijd aan het zweten te krijgen. Die partij heeft Meulenkamp mij ervan weten te overtuigen mijn mening over hem bij te stellen. Ik wist altijd al dat hij makkelijk 180’ers en 140-scores kon gooien, maar soms was hij het gevoel van de pijlen kwijt. Op het WK zaten zijn darts veel meer gegroepeerd in het bord. Hij gooit recht en heeft een soepel ritme. En inmiddels heeft hij ook de ervaring en het vertrouwen dat hij het kan doen op het grote podium.”

Plafond nog niet gezien

Naast Meulenkamp verwacht Mardle in 2019 veel van Gabriel Clemens, Gavin Carlin, Dave Pallett en Ricky Evans. De laatste twee hebben zich al bewezen in het verleden, maar moeten nu op een constante basis gaan presteren. Clemens kende een sterk eerste jaar bij de PDC en kan de volgende Duitse hoop zijn. Carlin won zeer verrassend op Q-School een tourkaart en de Noord-Ier heeft veel indruk gemaakt op Mardle. “Hij was zeer constant, iedere wedstrijd weer. Het meest indrukwekkende vond ik dat hij iedere dag beter werd. Zijn plafond hebben we dus nog lang niet gezien.”

Delen:

Meer over Pro Tour