Connect with us

World Grand Prix

Matig spelende Anderson ontsnapt tegen Huybrechts

gary-anderson-world-grand-prix-darts-2016-2

Gary Anderson heeft zich ondanks een zeer matig optreden tegen Kim Huybrechts weten te plaatsen voor de halve finale van de World Grand Prix. Met name op de openingsdubbels was het lange tijd een ramp voor de Schot en ook de triple-20 kon hij maar moeizaam vinden. Huybrechts vergat echter zijn vroeg verkregen voorsprong uit te breiden en met een aantal goede finishes wist Anderson de partij te keren. In de halve finale wacht Raymond van Barneveld.

Koude start Anderson

Met name Anderson had een erg koude start. Hij miste twee pijlen om te openen en gooide tot aan zijn elfde beurt van de partij geen enkele score van minimaal 100 punten. Huybrechts gooide solide scores en kwam eenvoudig op 0-2. In de derde leg opende Anderson zelfs met zeven missers op rij, voor de triples wel vielen. Hij zette nog druk op Huybrechts met een 177-score, maar dubbel-6 bracht The Hurricane eenvoudig de eerste set.

Twee finishes vanuit het niets

De tweede set werd niet veel beter en daarin Huybrechts de kans liggen om echt een gat te slaan. Anderson bleek veel moeite hebben met de openingsdubbel, want vooral tops liep totaal niet. Ook de pijlen richting de triple-20 dwaalden regelmatig af en de Schotse wereldkampioen was verre van tevreden met zijn eigen spel. Huybrechts gooide in de eerste leg echter amper een triple, om zijn eigen leg te openen met drie gemiste openingsdubbels. Met een plotselinge 124-finish was het 2-0, voor Huybrechts de triples wel vond (2-1). Hij mocht al denken aan een vijfde leg, maar opnieuw vanuit het niets gooide Anderson een 141-finish voor 1-1 in sets. Wat volgde was een geïrriteerde juichbeweging van de Schot, die zich blijkbaar ook stoorde aan de uitbundige Belg.

Huybrechts vergeet toe te slaan

Het hielp Anderson wel weer terug in de partij, al was het in de derde set nog altijd moeizaam. Wel hield hij zijn eigen leg, om in de derde leg opnieuw een volle hand te missen op de  openingsdubbel. Huybrechts sloeg niet toe, om zijn eigen leg na een 180’er uit handen te geven door de 68-finish niet te gooien en zich vervolgens vanaf 32 dood te gooien. Dubbel-10 bracht Anderson op 2-1, in aan het begin van de vierde set alweer een volle beurt op de openingsdubbel te missen. Het werd een herhaling van zetten doordat Huybrechts niet toesloeg. Een solide leg zorgde voor 2-0. Met een 180’er en een 70-finish kwam de Belg terug, voor beide darters een maximale score noteerden. De vierde leg werd daarop een absolute rommelleg, waarin Huybrechts drie volle beurten liet liggen om een vijfde leg af te dwingen. Zo ontsnapte Anderson op een voor hem zeer zwakke dag met een gemiddelde van slechts 83,03.

World Grand Prix 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix