Connect with us

Pro Tour

McDine voor twee jaar geschorst wegens cocaïnegebruik

Kevin McDine Darts

Kevin McDine is tegen de lamp gelopen bij een dopingcontrole. De Engelse darter is hierdoor voor twee jaar geschorst en zal pas aan het eind van 2019 pas weer in actie mogen komen. De gewezen halve finalist van de Grand Slam of Darts stond in 2016 nog in de halve finale van de Dutch Open. Het zal voorlopig zijn laatste aansprekende resultaat zijn.

Positief getest tijdens PDC WK Qualifier

McDine deed vorig jaar in november mee aan de PDPA Qualifier, waar de laatste plaatsen werden vergeven voor het PDC World Darts Championship. Sportief werd het al geen succes, want in de voorronde ging McDine er al vanaf tegen Jimmy Hendriks (5-1). Hij werd ook nog door de dopingautoriteit getest en daarop positief bevonden op het gebruik van cocaïne. Met terugwerkende kracht is hij geschorst vanaf 27 november 2017 en zal dus pas op 27 november 2019 weer in actie mogen komen.

Carrière flink in het slop

De carrière van McDine zat al flink in het slop. Als jongeling kwam hij als een komeet omhoog. Zo haalde SupaMc de halve finale van de Grand Slam of Darts in 2007 en stond een jaar later ook nog in de kwartfinale van de World Matchplay. Een echt vervolg kwam er niet en hij zakte steeds verder weg op de ranglijsten. In 2016 raakte hij zijn tourkaart kwijt en beproefde zijn geluk op diverse BDO/WDF-toernooien. Zo haalde hij in Assen de halve finale van de Dutch Open, waar Martin Adams hem afstopte. Afgelopen jaar wist hij zijn tourkaart niet terug te verdienen en speelde de Challenge Tour. Daar won hij één toernooi, maar constant waren zijn resultaten allerminst.

Delen:

Meer over Pro Tour