Connect with us

Pro Tour

Meeuwisse, Van der Meer en Kuivenhoven pakken tourkaart

Yordi Meeuwisse PDC WK Darts 2019

Yordi Meeuwisse, Vincent van der Meer en Maike Kuivenhoven mogen de komende twee jaar aan de bak bij de PDC, ze hebben namelijk een tourkaart verdiend. Dit is duidelijk geworden na het sluiten van de inschrijving voor de Britse variant van Q-School.

Verschillende data zorgt voor slapeloze nachten

De Europese en de Britse Q-School werden dit jaar niet op hetzelfde moment gespeeld. De Europese spelers hebben al vier dagen gestreden en moesten vervolgens wachten hoeveel Britse spelers zich inschreven. Naast de dagwinnaars worden er namelijk ranglijsten gemaakt op basis van het aantal behaalde overwinningen. Het aantal tourkaarten dat per Q-School beschikbaar is, wordt bepaald aan de hand van het aantal inschrijvingen per Q-School. Naast de vier dagwinnars bleken er uiteindelijk zeven tourkaarten beschikbaar. Het zorgde met name voor Kuivenhoven voor slapeloze nachten.

Vijf Nederlanders op elf plaatsen

Yordi Meeuwisse en Vincent van der Meer waren met een derde en vierde plaats wel zo goed als zeker. Uiteindelijk wisten ze net zoals de Let Madars Razma en Marko Kantele uit Finland overtuigend hun tourkaart binnen te halen. De Griek John Michael, Jose de Sousa uit Portugal en uiteindelijk ook Kuivenhoven mogen de komende twee jaar naar de Pro Tour. Zij voegen zich bij de vier dagwinnaars van de Europese Q-School: Niels Zonneveld, Mike van Duivenbode, Christian Bunse en Darius Labanauskas. Vijf van de elf tourkaarten zijn hierdoor naar Nederlanders gegaan.

Delen:

Meer over Pro Tour