Connect with us

World Darts Championship

Meeuwisse wint qualifier en debuteert op PDC WK Darts

Yordi Meeuwisse PDC WK

Yordi Meeuwisse heeft zich verzekerd van een ticket voor het PDC World Darts Championship 2019. Daarmee zal hij debuteren in Alexandra Palace. Meeuwisse won zondag de West European Qualifier in Zwolle.

Belgen niet op de kaart

Vorig jaar was het in Maastricht een Belgisch feestje, maar ditmaal werden de zuiderburen al in een vroeg stadium uitgeschakeld. Lange tijd leek de jeugd een gooi te doen naar een ticket, maar ze werden uiteindelijk voortijdig uitgeschakeld. Niels Zonneveld, die dit jaar indruk maakt op de Development Tour, ging eruit in de kwartfinale tegen Derk Telnekes. Die verloor op zijn beurt weer van Fabian Roosenbrand.

Opwerken via Challenge Tour

In de bovenste helft van het speelschema wist Meeuwisse in de halve eindstrijd te winnen van Mike van Duivenbode, de finale werd vervolgens gewonnen door Meeuwisse. In 2015 won hij onder meer de Sunparks Masters en maakte de overstap naar de PDC. Hij won zijn tourkaart en had een redelijk eerste jaar. Daar kwam alleen geen vervolg op, waardoor hij dit jaar zijn tourkaart verloor. Meeuwisse ging verder op de Challenge Tour en bereikte daar een finale en een halve finale. Zodoende mocht hij aan het einde van het jaar nog een aantal Players Championships spelen. Nu kan hij zich in december in Alexandra Palace melden voor het echte werk.

Delen:

Meer over World Darts Championship