Connect with us

Grand Slam of Darts

Megaboete Price fors teruggebracht na hoger beroep

De megaboete van Gerwyn Price die hij kreeg vanwege de gebeurtenissen tijdens de Grand Slam of Darts van 2018 is fors gereduceerd. De Welshman ging in beroep nadat hij een boete kreeg van 21.500 pond en is nu deels in het gelijk gesteld.

Wangedrag tijdens Grand Slam

De Grand Slam of Darts was afgelopen najaar één van de meest besproken toernooien ooit. Price wist zich door het toernooi te knokken met een bizarre finale tegen Gary Anderson. De Schot irriteerde zich mateloos aan het uitbundige juichen van Price. Dat resulteerde er uiteindelijk zelfs in dat hij de Welshman een duwtje gaf en het erg onvriendelijk werd op het podium.

Megaboete

Price kreeg uiteindelijk begin januari een megaboete. Hij zou zich ook al hebben misdragen in de kwartfinale tegen Simon Whitlock en rondom het toernooi op social media negatief hebben uitgelaten. Bij elkaar werd dit een boete van 21.500 pond en een voorwaardelijke schorsing van zes maanden. Gary Anderson kreeg alleen een waarschuwing voor zijn duwtje.

Veel weerstand tegen straf

De dartswereld reageerde furieus op de beslissing van de DRA (Darts Regulation Authority). Veel spelers en ook volgers vonden de boete buiten iedere proportie. Onder meer Wayne Mardle en Phil Taylor vonden dat het een regelrechte schande was en Price in beroep moest gaan. Simpelweg om een speler dit soort hoge schorsingen niet kan accepteren.

Straf verminderd

Uiteindelijk ging Price ook in beroep en half juli is de Commissie van Beroep bij elkaar gekomen. The Iceman werd opnieuw schuldig bevonden. De argumenten die hij aanbracht in zijn hoger beroep werden als ongegrond beschouwd. Toch resulteerde het er wel in dat de boetes lager zijn uitgevallen. De boete voor de kwartfinale werd teruggebracht van 8.000 naar 4.000 pond en voor de finale van 12.000 naar 6.000 pond. De boete van 1.500 pond voor zijn uitspraken op social media bleef ongewijzigd. Daarnaast moet Price ook de kosten ophoesten van het hoger beroep, namelijk 2.325,24 pond. De boete van 21.500 pond is hierdoor teruggebracht naar 13.825,24 pond.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts