Connect with us

World Series of Darts

Melbourne nieuwe halte World Series; Sydney en Japan sneuvelen

Dubai, Las Vegas, Shanghai, Perth, Melbourne en Auckland zijn de zes haltes van de World Series of Darts 2017. Het finaletoernooi zal vervolgens op nieuw in het Schotse Glasgow worden gespeeld. De PDC heeft dan ook twee wijzigingen doorgevoerd in het reisschema van de wereldwijde serie.

Nieuwe landen bereiken

De World Series of Darts is om nieuwe landen kennis te laten maken met darts en daarnaast de fans aan de andere kant van de wereld de kans te geven om de PDC-toppers aan het werk te zien. Sinds het debuutjaar van de serie is Sydney van de partij geweest, maar PDC-directeur Barry Hearn liet vorig jaar al doorschemeren dat er wel eens een andere plaats in Australië aan de beurt kon zijn. Dat blijkt nu het geval, want er gaat gespeeld worden in Melbourne. Als speellocatie is de Hisense Arena vastgelegd, waar ook de Australian Open tennis wordt afgewerkt.

Zomertrip Down Under

Dit jaar is er een drieweekse zomertrip Down Under. Van 11 tot en met 13 augustus wordt er gespeeld in het Nieuw-Zeelandse Auckland, daarna is Melbourne aan de beurt (18-20 augustus), met als slotstuk de Perth Darts Masters (25-27 augustus). Voor de zomer wordt er ook al gespeeld in Dubai, Las Vegas en Shanghai. Door de komst van Las Vegas is Japan, waar de afgelopen jaren werd gespeeld, komen te vervallen. Door het drukke schema heeft Hearn namelijk beloofd dat er slechts zes toernooien worden gespeeld per kalenderjaar. Wel is er een wijziging doorgevoerd ten aanzien van het deelnemersveld, want het is niet meer zo dat acht spelers het hele jaar alle toernooien spelen. Voor de eerste drie toernooien zijn de deelnemers al bekend gemaakt.

Delen:

Meer over World Series of Darts