Connect with us

Pro Tour

Menzies speelt ondanks horrorblessure na voetbalpotje

Cameron Menzies Darts 2017 Grand Slam PDC

Cameron Menzies zal volgende week in actie komen op de Pro Tour ondanks een blessure aan zijn knie. Afgelopen week ging het voor de Schot mis tijdens een voetbalwedstrijd, het leverde hem een ware horrorblessure op.

Een nachtmerrie

Met zijn lokale team speelde Menzies een wedstrijd en bij een corner ging het mis. “Het was echt een nachtmerrie”, zo vertelt de Schot aan Live Darts. “Er was een corner en ik sprong richting het doel om de bal te stoppen. De palen waren alleen vastgezet met grote betonnen blokken. Daar ging ik vol overheen. Ik stond nog op, maar toen ik naar mijn knie keek hing alles er los bij.”

Veertien hechtingen

Menzies werd dan ook gelijk naar het ziekenhuis gebracht en daar kreeg hij veertien hechtingen. “Het is mijn rechterbeen, mijn standbeen. Zolang ik rechtop sta gaat het goed, dus ik kan spelen. Maar buigen doet heel veel pijn. Ik kan dus maar beter geen bouncers gooien…” De toernooien overslaan is voor hem geen optie. “Om me te kunnen plaatsen voor de grote toernooien moet ik gewoon spelen.” Menzies is al de tweede darter die de laatste periode geblesseerd is geraakt tijdens een sportactiviteit. Gerwyn Price scheurd een achillespees tijdens het hardlopen, hij is inmiddels geopereerd.

Delen:

Meer over Pro Tour