Connect with us

Premier League Darts

Messcherpe Van Gerwen walst over Smith heen

Michael van Gerwen heeft zijn mindere week in Belfast snel achter zich gelaten. In Liverpool was Mighty Mike niet bij te benen door Michael Smith. Lang zat hij op een gemiddelde van 120 per beurt en zo blijft Van Gerwen in de Premier League Darts in het spoor van koploper Rob Cross. Smith staat laatste en zich de play-offs nu echt uit zich verdwijnen.

Gelijk waanzinnig niveau

De belangen lagen bij Smith en Van Gerwen ver uit elkaar, zaak was voorbij dat een overwinning noodzakelijk was om hun doelen te bereiken. Het begin was dan ook indrukkend. Smith opende met een 180’er, toch werd hij gebroken door een 11-darter. Dat had Smith met zelfs twee 180’ers in de tweede leg gelijk terug kunnen doen, maar miste vijf pijlen op de dubbels. Van Gerwen profiteerde op dubbel-7 en knalde er gelijk een bulls-eye 122-finish overheen.

Dubbels breken Smith op

In de vierde leg zat zijn gemiddelde inmiddels boven de 120 per beurt en ging de gedachte terug aan drie jaar geleden. Van Gerwen gooide toen in de Premier League tegen Smith het recordgemiddelde van 123,4 per beurt. Een 11-darter was goed voor 4-0, waarop Smith de vijfde leg opende met een 180’er. Tops was nu gevonden om eindelijk een leg bij te schrijven. Van Gerwen hield eenvoudig zijn eigen leg, om Smith vier pijlen tegen het ijzer te zien gooien van tops. Met een tweedart 76-finish was het al 1-6, voor Smith nog een leg kon pakken met een 12-darter. De 70-finish was ook raak voor 3-6, waarop Van Gerwen de turbo weer aanzetten. Een tweedart 76-finish bracht hem het eerste punt en brak Smith nogmaals voor de zege met een 80-finish.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts