Connect with us

European Tour

Meulenkamp en Dekker nemen eerste horde in Hildesheim

Jan Dekker PDC WK Darts 2018

Jan Dekker en Ron Meulenkamp voegen zich bij Michael van Gerwen in de tweede ronde van de European Tour in Hildesheim. Op het tiende toernooi van de serie sneuvelden Vincent van der Voort, Danny Noppert en Jermaine Wattimena in de eerste doorgang.

Optimaal profiteren

Dubbels bleken al gelijk erg duur te zijn. Labanauskas vond ze nog in de eerste twee legs, daarna liet hij een pijl op tops liggen voor 3-0. De Litouwer miste vervolgens een karrenvracht aan pijlen in zijn eigen leg en via dubbel-1 pakte Dekker de rebreak. De Drent kwam op gang met een 76-finish (2-3), zag Labanauskas weer twee pijlen tegen het ijzer van de dubbel-8 duwen en pakte de vierde leg op rij met een 89-finih. Zijn eigen leg was ook alweer weggewerkt met een tweedart 68-finish, om de twee eerste matchdarts te missen. Zijn eigen leg was echter opnieuw geen enkel probleem voor de 3-6-zege, waardoor hij nu aan mag leggen tegen Gerwyn Price.

IJzersterke Meulenkamp

Meulenkamp speelde tegen Richard North een ijzersterk duel met uiteindelijk een gemiddelde van 102,31 per beurt. North begon zelf ook sterk, maar kreeg een 96-finish voor 1-1 om zijn oren en werd gebroken door een 81-finish voor een 11-darter. Ook de vijfde leg bracht een 11-darter, ditmaal met een 180’er en een 84-finish. North kon geen druk zetten en zo was het door een 64-finish al 1-5. Twee legs later kwam er wel de 180’er van de Engelsman en twee gemiste pijlen op de dubbels vanaf 88. Zo kon Meulenkamp het afmaken via dubbel-10. Hij speelt nu tegen Stephen Bunting.

Voorsprong verspeeld

Van der Voort had met Krzysztof Ratajski een lastige loting, maar begon heel sterk. Vanaf 1-1 vloog de Nederlander naar 4-1 met twee 180’ers. Zijn volgende maximale score kwam in de zevende leg te laat, want de Pool gooide een 11-darter. Bulls-eye voor een 132-finish viel niet voor Fast Vinnie en zo was het met dubbel-10 alweer gelijk: 4-4. Het bleek voor de Nederlander een cruciale misser. Hij was in zijn eigen leg namelijk niet in vijf beurten uit en werd opnieuw gebroken door de 64-finish van de Pool. Ratajski maakte het daarop af met een 15-darter.

Kansen gemist aan het slot

In de avondsessie nam Wattimena dankzij een 84-finish een 5-4-voorsprong tegen James Wilson, afmaken lukte niet. De Engelsman hield zijn eigen leg met een 13-darter en nam scorend het voortouw in de elfde leg. Wattimena stond na vijftien pijlen nog op 141 en Wilson pakte de zege. Noppert zakte flink door het ijs tegen de rappe Ricky Evans. Met slechts 81,47 kwam hij geen moment in zijn spel. Evans kwam op 3-1 met een 106-finish en deelde de volgende tik uit met een 134-finish (5-2). Noppert miste nog tot twee keer toe de kans vanaf 68 om er 5-4 van te maken. Daarop klaarde Evans de klus met een 78-finish.

European Tour Hildesheim: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour