Connect with us

European Tour

Meulenkamp en Klaasen met sterk optreden naar finaledag Riesa

Jelle Klaasen en Ron Meulenkamp hebben de derde ronde van de European Tour in Riesa gehaald. Op het elfde en voorlaatste toernooi van de Tour was Klaasen niet te houden tegen Brendan Dolan, terwijl Meulenkamp voor een verrassing zorgde door Michael Smith te verslaan. Voor zowel Christian Kist als Benito van de Pas viel het doek.

Hoogste gemiddelde sinds operatie

Sinds zijn polsoperatie is Klaasen weer langzaam op de goede weg. Twee weken geleden kwam hij al tot de kwartfinale en nu noteerde The Cobra zijn hoogste gemiddelde sinds zijn operatie. Tegen Brendan Dolan had dit zelfs nog hoger kunnen zijn. Lange tijd tikte Klaasen de 100 per beurt aan en wist een break voorsprong te pakken. Op 5-3 had hij het af kunnen maken, om drie pijlen te missen op de dubbels. Dolan redde zich met een 105-finish en mocht ook nog eens aanleggen vanaf 126 omdat Klaasen nog eens twee pijlen miste vanaf 87. Bulls-eye vloog er niet in voor de Noord-Ier en dubbel-9 bracht Klaasen alsnog naar 6-4 en een gemiddelde van 97,13 per beurt. In de derde ronde staat hij nu tegenover Peter Jacques. De Engelsman won vrijdag al van Vincent van der Voort en was nu veel te sterk voor Benito van de Pas. Big Ben werd met liefst 6-2 aan de kant gezet.

Uitmuntend op het podium

Meulenkamp heeft de afgelopen jaren al vaker laten zien dat hij op het podium uitstekend uit de voeten kan en met name met zijn finishes iedereen pijn kan doen. Vrijdag won de linkshander al overtuigend van Mick McGowan en nu ging Michael Smith eraf. De kersvers vader kreeg gelijk in de tweede leg een 116-finish om zijn oren en werd door een 180’er gebroken. Dat zette Smith nog wel recht met een 89-finish en zijn 180’er (3-2), daarna nam Meulenkamp de regie over. Hij brak Smith in de zevende leg en zag de Engelsman drie pijlen missen voor de rebreak. Daarop liep hij weg voor 3-6. In de derde ronde staat hij tegenover een andere verrassing. Josh Payne won namelijk van Rob Cross. Christian Kist kwam als vierde Nederlander in actie, maar hij ging er hardhandig vanaf door Kim Huybrechts (6-1).

European Tour 11 Riesa – Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour