Connect with us

European Tour

Meulenkamp en Robbe winnen ticket Euro Tour 2

Ron Meulenkamp en Mario Robbe voegen zich bij de automatisch geplaatste Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena voor het tweede European Tour-event. Het toernooi is eind maart gepland in het Duitse Hildesheim.

The Bomb in vorm

Meulenkamp verloor tijdens de eerste Euro Tour Qualifier nog met 6-5 van Danny Noppert, nu was hij niet te stoppen. The Bomb was veel te sterk voor Martin Schindler en liet zelfs niets heel van Cristo Reyes. Met een gemiddelde van 104,7 per beurt werd het 6-1.

Robbe verrast twee keer

Robbe had een moeizame eerste qualifier afgewerkt, maar draaid enu warm. Niels Zonneveld ging er met 6-2 af en daarna was de Brabander met 6-3 te sterk voor Raymond van Barneveld. Barney plaatste zich eerder op de avond wel voor de eerste Euro Tour. In de finale werd het een gekke partij met Jeffrey de Zwaan. De Zwaan werd steeds gebroken, om toch telkens terug te slaan. Zo volgde er een elfde leg, waarin De Zwaan opende met scores van 58, 40, 60, 100 en 58. Zodoende kon Robbe weer breken voor het ticket naar Hildesheim.

Big Ben komt net te kort; dubbelslag Van den Bergh

Benito van de Pas kwam heel dichtbij Euro Tour 2. Big Ben kwam in de finaleronde tot een elfde leg tegen Madars Razma. De Let gaf hem vijf beurten de tijd, maar Van de Pas kon niet naar een dubbel toewerken. Dimitri Van den Bergh overleefde liefst zes matchdarts van Krzysztof Ratajski, waardoor de jonge Belg de enige Europese speler is die zich voor beide Euro Tours wist te plaatsen. De laatste twee tickets gingen naar Tytus Kanik en de Duitser Gabriel Clemens.

Weer een negendarter

De Britse Qualifier leverde eerder op de dag net zoals tijdens de eerste UK Q een negendarter op. Ditmaal van Ricky Evans. Hij plaatste zich ook voor het hoofdtoernooi, net zoals Mervyn King, Martin Atkins, James Wilson, Steve Beaton, Dave Prins, Luke Humphries, Andrew Gilding, Jamie Hughes, Josh Payne, Michael Mansell, Mark Dudbridge, Scott Taylor, Simon Stevenson, Nathan Aspinall, Andy Boulton, Robert Thornton en Keegan Brown.

Delen:

Meer over European Tour