Connect with us

World Grand Prix

Meulenkamp kan magische comeback niet afronden tegen Gurney

Ron Meulenkamp heeft titelverdediger Daryl Gurney geen pootje weten te lichten op de World Grand Prix. In de tweede ronde speelde Gurney ijzersterk en leek op weg naar de eenvoudige zege. Door een 106-finish van Meulenkamp draaide de partij in de derde set volledig om. Het liep naar een vijfde set en daarin miste de Nederlander te veel openingsdubbels én twee pijlen voor legwinst. Zodoende mag Gurney nu aantreden tegen Gary Anderson.

Gurney straft twee keer gemiste openingsdubbels af

Ondanks een 180’er van Meulenkamp pakte Gurney de openingsleg met een 72-finish, om de Nederlander vervolgens zeven pijlen te zien missen op de openingsdubbel. Zo was de break al snel een feit en pakte Gurney via dubbel-8 de openingsset. De tweede set opende Meulenkamp sterk met een 13-darter, maar werd gecounterd door een 112-finish voor een 12-darter. The Bomb wist vervolgens pas weer met zijn vijfde dart de leg te openen, waardoor een 180’er te laat kwam. Gurney pakte de break en maakte er 2-0 in sets van.

The Bomb knokt zich terug

Opgeven wilde Meulenkamp nog allerminst, want met een strakke 106-finish hield zijn in de derde set zijn eigen leg. Het goede gevoel was gevonden en de linkshander pakte de break met een 13-darter. Een rommelige vierde leg leek Gurney terug te brengen in de set, alleen nu miste hij vier pijlen op de dubbel. Meulenkamp vond dubbel-8 voor de set, om zijn eigen leg te pakken via tops. Het momentum was pardoes volledig gedraaid en een 180’er bracht de Nederlander naar de nieuwe break. Hij vergat het af te maken vanaf 80, maar kreeg in de vierde leg een nieuwe kans van Gurney om het af te maken op tops.

Twee keer één pijl gemist

Meulenkamp maakte aan het begin van de vijfde set één foutje door niet gelijk open te zijn. Daardoor kwam er een moeilijke finish om te kunnen breken. Dat lukte nog bijna, alleen dubbel-18 viel niet voor de 116-finish. In zijn eigen leg werd hij scorend onder druk gezet en moest naar bulls-eye toewerken. Die viel niet voor de 127-finish en Gurney strafte het af. The Bomb had daarop weer moeite om de openingsdubbel te vinden. Zijn vijfde dart viel er pas in en daardoor kreeg Gurney de tijd voor de zege.

World Grand Prix 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix