Connect with us

European Tour

Meulenkamp, Noppert en Wattimena starten flitsend in Praag

Danny Noppert, Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp hebben zeer overtuigend de tweede ronde van de European Tour in Tsjechië gewonnen. Praag is het decor voor het PDC-debuut van Tsjechië en daar was Wessel Nijman de enige Nederlander die sneuvelde. Michael van Gerwen komt zaterdag het toernooi binnen.

World Matchplay in zicht

Voor Meulenkamp is het vizier dit weekend ook een beetje gericht op de World Matchplay. Bij een goed resultaat kan hij het televisietoernooi nog halen. Zijn start was goed tegen Jan Hlavacek. The Bomb liep snel naar 4-0, om vervolgens toch wat weerwerk te krijgen van de lokale held. Het werd 4-2, waarop Meulenkamp toch nog twee legs bij wist te schrijven. De linkshander treft nu Steve Beaton. Vincent van der Voort ontbreekt in Praag en moet dan ook toekijken vanaf de bank of hij de Matchplay haalt. Steve West is één van de achtervolgers en die sneuvelde door zes matchdarts te missen tegen Mervyn King.

Nijman compleet weggevaagd

Wessel Nijman debuteerde in Praag op de European Tour, nadat hij voor het eerst de qualifier wist te winnen voor West-Europese spelers zonder een tourkaart. Het werd bepaald geen succes. Hij trof met Corey Cadby eveneens een debutant die een stuk beter bij de les was. De openingsleg kreeg de Australiër gelijk zeven beurten de tijd om te breken en in de derde nog eens zes. Daarop kwam Cadby op stoom met twee 14-darters en bleek nog de meeste moeite te hebben met de oche. Hij struikelde namelijk na het gooien van een 180’er. Het werd echter wel 0-6 en Nijman kwam niet verder dan 77,78 per beurt.

Overtuigende zeges

Danny Noppert wist zeer overtuigend te winnen van Stefan Bellmont. De Fries gooide een 170-finish en had pech met een bounce-out om niet nog een fraaie finish te noteren. Met bijna 100 per beurt werd het 6-2. Jermaine Wattimena stond aan Kevin Garcia zelfs geen leg af. Het werd 6-0, mede doordat Garcia een recordaantal van elf bouncers noteerde. Noppert staat nu tegenover Darren Webster en zou in de derde ronde Michael van Gerwen kunnen treffen. Mighty Mike moet dan wel eerst winnen van Keegan Brown. Voor Wattimena staat een partij met Jonny Clayton op de rol.

European Tour Praag: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour