Connect with us

UK Open

Meulenkamp overtuigend verder; Van der Voort redt het niet

Ron Meulenkamp heeft zich als vierde Nederlander geplaatst voor de vierde ronde van de UK Open Darts 2018. Hij won overtuigend van Dave Prins, waar Vincent van der Voort onderuit ging tegen Kyle Anderson.

Zes legs op rij

In de openingsfase kon Dave Prins nog voor wat gevaar zorgen. Sterker nog, hij boog een 1-2-stand om in een 3-2-voorsprong met een 83-finish. Daarna ging het echter heel erg hard. Meulenkamp won zes legs op rij (3-8), voor de Engelsman eindelijk weer een leg kon pakken via tops. Het was een korte onderbreking voor de linkshander om zich weer te herpakken. Ook hij poetste 40 weg om op matchpoint te komen en met een tweedart 67-finish was het gedaan: 4-10.

Breaks over en weer

Van der Voort en Anderson ontliepen elkaar ontzettend weinig, waarbij ze ook allebei eindigden met een gemiddelde van 92. Het was Van der Voort met de eerste break, een 12-darter met een 73-finish (2-3), alleen deze voorsprong gaf hij gelijk weer weg door niet uit te zijn in zes beurten. Het werd ook 4-4, waarop Anderson zijn eerste gaatje sloeg. Opnieuw was Van der Voort in zijn eigen leg niet uit in zes beurten (6-4), om razendsnel terug te slaan met een 71-finish voor 6-6. De zestiende leg bracht uiteindelijk de beslissing. Anderson wist als eerste de versnelling te plaatsen voor een nieuwe break en kreeg in de zeventiende leg liefst 21 pijlen de tijd om de klus af te maken.: 10-7.

UK Open Darts 2018: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over UK Open