Connect with us

World Grand Prix

Meulenkamp straft slippertje Cullen genadeloos af

Ron Meulenkamp Darts 2018

Ron Meulenkamp heeft bij zijn debuut op de World Grand Prix direct de tweede ronde bereikt. In Dublin won hij in drie sets van Joe Cullen. Na een flitsende eerste set leek het even mis te gaan, maar het eerste foutje van Cullen strafte The Bomb gelijk af. In de tweede ronde wacht Daryl Gurney of John Henderson.

Direct hard toegeslagen

Cullen en Meulenkamp zijn de afgelopen periode allebei goed in vorm, waardoor op voorhand er een sterk duel werd verwacht. Dat maakte voor de Nederlander gelijk waar. Hij brak Cullen met een 130-finish en wist ondanks een 180’er van de Engelsman ook zijn eigen leg te pakken. Wat volgde was een erg rommelige derde leg, waarin Cullen liefst zes pijlen miste op de dubbel. The Bomb profiteerde via dubbel-1 voor de snelle setwinst.

Set zomaar cadeau gegeven

Na de onderbreking kwam het eerste foutje van Meulenkamp. Hij leek souverein op weg naar een nieuwe voorsprong, om drie pijlen te missen op de dubbel. Cullen wist toe te slaan met een 80-finish voor zijn eerste leg én gelijk de break. De tweede en derde leg had eigenlijk hetzelfde scenario. Vanaf 97 en 86 kreeg de Nederlanders telkens twee pijlen om de leg te beslissen. Dat deed hij niet en zo kreeg Cullen de set met 0-3 cadeau.

Slippertje Cullen genadeloos afgestraft

Cullen wist ondanks de druk van Meulenkamp zijn vierde leg op rij te winnen, voor Meulenkamp de ban doorbrak. Hij vond tops, om in de derde leg achter de Engelsman aan te lopen. Cullen kreeg dan ook een volle beurt vanaf 24, maar miste drie pijlen op rij. Meulenkamp stapte in op dubbel-12 en wist gelijk met zijn eerste pijl te openen. Scorend speelde hij een solide leg en stond na vier beurten op 100. Daarvoor kreeg hij zes pijlen en vond de dubbel.

World Grand Prix 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix