Connect with us

Players Championship Finals

Meulenkamp stunt opnieuw op Finals; Van Gerwen snel klaar

Michael van Gerwen is titelprolongatie overtuigend begonnen op de Players Championship Finals. Paul Nicholson miste in de openingsfase zijn dubbels en werd daardoor gevloerd. Ron Meulenkamp zorgde net zoals vorig jaar voor een verrassing door dit keer Kyle Anderson te verslaan. Jeffrey de Graaf verloor ondertussen met 6-4 van Johnny Clayton.

Verschil vroeg gemaakt

Van Gerwen vloog uit de startblokken met een 84-finish voor de 11-darter. Door die druk werd Nicholson gelijk in de fout gedrukt in de tweede leg, waardoor Van Gerwen eenvoudig op 3-0 kon komen. Met twee 140-scores kon The Asset wel de vierde leg pakken, voor Mighty Mike zijn eerste 180’er noteerde (4-1). Uit de pauze kwam Nicholson sterk het podium op, maar kreeg daarna een 11-darter om zijn oren en miste in de achtste leg nogmaals twee pijlen op de dubbels. Zo won Van Gerwen dan ook met 6-2 en uiteindelijk toch weer een gemiddelde boven de 100 per beurt: 100,11.

Weer goede zege

Meulenkamp zorgde vorig jaar voor een stunt door van Gary Anderson te winnen. Met Kyle Anderson had hij opnieuw een lastige opgave, maar begon sterk met een 90-finish en tops (1-2). Beide darters gooiden een 180’er in de vierde leg, die Anderson wist te behouden en vuurde in de zesde leg een 170-finish (3-3). Het was dan ook wachten tot iemand een foutje ging maken in zijn eigen leg en dat was uiteindelijk The Original. Met een 14-darter maakte Meulenkamp 3-4 en brak na drie gemiste dubbels van de Australiër vanaf 66 (3-5). Zijn eigen leg opende de Nederlander met zijn tweede 180’er, om drie matchdarts te missen. Er leek dan ook een beslissende elfde leg aan te komen, maar dat voorkwam Meulenkamp met een 90-finish.

Players Championship Finals 2017: Uitslagen en statistieken

Delen:

More in Players Championship Finals