Connect with us

European Tour

Meulenkamp vloert Gurney op Euro Tour; Van Gerwen bij de les

Ron Meulenkamp heeft verrassend de derde ronde van de eerste European Tour van het jaar bereikt. De linkshander wist Daryl Gurney te verschalken. Michael van Gerwen wist eveneens te winnen van Cameron Menzies, voor Jermaine Wattimena, Danny Noppert en Jelle Klaasen ging het in de tweede ronde in het Duitse Leverkusen mis.

Meulenkamp vloert met 180’ers de 180-koning

In de Premier League Darts is Daryl Gurney momenteel de 180-koning. In Leverkusen werd hij juist op dat vlak overklast door Meulenkamp. De Nederlander gooide er liefst zeven, tegen nul van Gurney. Normaal gesproken is Meulenkamp dodelijk op de dubbels, alleen daar was het nu juist niet zo scherp. Het werd niet afgestraft door Superchin, waardoor de Nederlander toch een 4-2-achterstand wist om te buigen. Met een 14- en 13-darter was het gelijk, gevolgd door een cruciale leg. beide darters misten handen vol dubbels, voor Meulenkamp toesloeg op dubbel-10 voor een 22-darter. Daarmee was het wel gedaan, want twee 180’ers in de tiende leg deden de klus. De linkshander staat nu tegenover Justin Pipe.

Korte versnelling voldoende voor MvG

Michael van Gerwen was in de openingsfase nog niet al te scherp tegen Cameron Menzies. De Schot nam een 0-2-voorsprong, waarop Mighty Mike versnelde. Met een 75-finish werd het alweer gelijk, gevolgd door een 11-darter met daarin een 180’er en een 88-finish. Menzies was daarop niet uit in vijf beurten (4-2) en die marge hield Van Gerwen vervolgens vast voor de zege. In de derde ronde staat hij zondag tegenover Alan Norris. Die rekende af met Jermaine Wattimena. Dit duel was in evenwicht tot 4-3. Wattimena gooide twee 180’ers, om zeven pijlen op de dubbels te missen. Norris brak en pakte de overwinning.

Noppert laat kansen liggen

Danny Noppert won bij zijn debuut op de European Tour van Jeffrey de Zwaan en had gelijk een volgende stap kunnen zetten. Joe Cullen was ontzettend kwetsbaar en de Fries nam dan ook een 4-2-voorsprong. Die gaf hij eenvoudig uit handen, om wel met een 98-finish op matchpoint te komen. Zijn eigen leg had Noppert niet uit in zes pijlen en in de slotleg gooide Cullen zijn vierde 180’er om toch met 6-5 te winnen. Jelle Klaasen ging als vijfde Nederlander onderuit tegen James Wade. Met name in de openingsfase gaf de Engelsman kansen weg, want de eerste en vijfde leg had hij niet in vijf beurten uitgegooid. Scorend bleef Klaasen alleen te ver achter om het te kunnen afstraffen. In de zesde leg was de Nederlander zelf niet uit na achttien pijlen en volgde er een solide 14-darter (2-5). Twee legs later maakte Wade het af met een 13-darter.

European Tour 1: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour