Connect with us

European Tour

Meulenkamp vloert ook Smith; kwartfinale Van Gerwen zonder legverlies

Ron Meulenkamp en Michael van Gerwen staan in de kwartfinale van de European Tour in Hildesheim. Van Gerwen stond geen leg af aan Martin Schindler, terwijl Meulenkamp te sterk bleek voor Michael Smith. Voor Jan Dekker viel na een fraaie comeback toch het doek tegen Joe Cullen.

Sterk slotstuk

Meulenkamp ging rustig door waar hij de afgelopen dagen mee bezig was. Met een 72-finish was er in de tweede leg al een break en zo kwam The Bomb op 0-3 en 1-4. Smith begon zijn triples wel steeds beter te vinden en met een bulls-eye 81-finish kwam de nummer twee van de plaatsingslijst terug tot 4-4. Meulenkamp werkte daarop een zwakke eigen leg af met scores van 45, 58, 44 en 58, toch wist Smith niet te profiteren. Twee pijlen gooide hij boven tops en met een 76-finish hield de Nederlander toch zijn eigen leg. Wat volgde waren twee 140-scores en een 68-finish om toch met 4-6 te winnen. In de kwartfinale wacht James Wilson.

Comeback niet afgerond

Dekker kon de goede resultaten geen vervolg geven tegen Joe Cullen. De kwartfinalist van de World Matchplay begon uitmuntend en liep snel weg van Dekker. Met een 170-finish was het 3-1 en een 108-finish zorgde zelfs voor 5-1. Dekker gaf echter niet op en twee legs met een 180’er betekende al 5-3. Daar kwam nog een 102-finish en een 11-darter overheen om een allesbeslissende elfde leg af te dwingen. Daarin mocht Dekker beginnen, maar kon geen enkele score boven de 100 gooien. Het gaf Cullen de kans om toch de zege te pakken met 6-5.

Vluggertje voor MvG

Van Gerwen stond zaterdag geen enkele leg af aan Cristo Reyes en ook Martin Schindler kwam er niet aan te pas. Met een 13-, 15- en 13-darter was het al 3-0. Een nieuwe 180’er bracht een 15-darter, om zijn eigen leg opnieuw met een 15-darter te pakken door een 116-finish. De eerste matchdart voor een 132-finish ging er niet in, waardoor Schindler eindelijk mocht aanleggen op een dubbel. Vanaf 94 lukte het niet op dubbel-16, waardoor het alsnog 6-0 was. In de kwartfinale wacht nu Dave Chisnall.

European Tour Hildesheim: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour