Connect with us

Pro Tour

Michael Smith bijna vanuit het niets zijn eerste ProTour-evenement

Michael Smith PDC Darts UK Open QualifierWat goed is komt snel, dat kan gezegd worden over Michael Smith. De 20-jarige Engelsman bereikte tot zondag nog nooit een kwartfinale op de PDC Pro Tour. In Barnsley beleefde hij het weekend van zijn leven. Gooide hij zaterdag op de YouthTour een negendarter tegen Michael van Gerwen – om de finale nog te verliezen van Shaun Griffiths – op de tweede UK Open Qualifier ging het allemaal zoals hij wilde. Smith bereikte de finale en rekende daarin af met Dave Chisnall: 6-5.

De afgelopen twee jaar deed Smith al ervaring op bij de PDC en veroverde door net in de top-100 te staan zijn Tourkaart. Dit jaar gaat het allemaal rap. Bully kon in Duitsland nog niets klaarspelen in januari, in Barnsley lukte alles. Hij won achter elkaar van Louis Blundell (6-2), Gary Mawson (6-1), Nick Fullwell (6-2), Robert Thornton (6-5), Vincent van der Voort (6-2) en Simon Whitlock (6-4). In de finale kwam hij op een snelle 3-0-voorsprong tegen Chisnall, waarna hij wat dubbels begon te missen. Chisnall kwam terug tot 3-3 en het liep gelijk op tot 5-5. In de beslissende leg miste Smith zijn eerste drie matchdarts, daarvoor kon Chissy tops niet vinden voor een 80-finish. De jongeling kwam terug en vond met zijn derde pijl dubbel-5.

Voor Chisnall nog geen titel, maar wel weer een zeer goed resultaat. De voormalig finalist van Lakeside haalde de afgelopen weken al drie keer de kwartfinale. Hij heeft daarmee binnen twee maanden al ruim zesduizend pond verzameld en komt daarmee de top-100 van de wereldranglijst binnen. Smith schuift op naar de top-70.

Van der Voort was de beste Nederlander met zijn kwartfinale. Michael van Gerwen kende een tweede goede dag op ri maar werd in de vierde ronde uitgeschakeld door Mark Webster. Co Stompé verloor in de derde ronde van de latere finalist Chisnall, Roland Scholten en Jelle Klaasen kwamen tot de tweede doorgang. Ze pakken daarmee wel ponden mee voor de UK Open. Mareno Michels verloor al in de voorronde.

Delen:

More in Pro Tour