Connect with us

Negendarters

Michael Smith met negendarter en Evans in WK Youth-finale

Michael Smith en Ricky Evans gaan op donderdag 16 mei tijdens de finaledag van de Premier League Darts strijden om de wereldtitel bij de jeugd. In Barnsley knokten de twee Engelse darters zich door het veld van 64 talentvolle darters op het World Youth Darts Championship. Het niveau was zo hoog dat er zelfs twee negendarters werden gegooid, waardoor door Smith.

Titelverdediger

James Hubbard was de titelverdediger. Hij won vorig jaar toch verrassend de wereldtitel door in de finale met Michael van Gerwen af te rekenen. Ditmaal ging het goed mis. Al in de eerste ronde struikelde hij over Matthew Dicken met 6-4. Samen met Arron Monk, winnaar van de wereldtitel in 2011, en Smith was Hubbard de grote favoriet. Monk en Smith drongen wel door tot de verdere ronden.

Geen maat op Smith

Op het World Darts Championship in Alexandra Palace kreeg Smith nog Raymond van Barneveld als stoomwals over zich heen. Afgelopen weekend liet Bully toch echt zien een groot talent te zijn door alweer een finaleplaats op een UK Open Qualifier te halen. Smith ditmaal won van Brandon Walsh (6-0), George Killington (6-0), Samuel Head (6-1), Dean Finn (6-0) en in de halve finale van Adam Hunt (6-3). In zijn partij tegen Head gooide Smith ook nog eens een negendarter. Dat was al de tweede perfecte leg van de avond, want Kurt Parry gooide een negendarter in de tweede ronde. Monk leek op weg om de tegenstander van Smith te gaan worden. Hij struikelde echter in de halve finale over Ricky Evans. Evans en Smith strijden op 16 mei om de wereldtitel en een cheque van 10.000 pond. Ze zijn al verzekerd van 5.000 pond. Daarnaast mogen beide darters deelnemen aan de Grand Slam of Darts van dit jaar en hebben ze een PDC ProTourkaart voor 2014 en 2015 verdiend.

Nederlanders

De Nederlandse darters werden in Barnsley vooral dwars gezeten door Arron Monk. De beste oranjeklant was Ryan de Vreede met een plaats in de kwartfinale. Hij verloor in die doorgang van Monk (6-3). Een ronde eerder ging Dirk van Duijvenbode al kopje onder tegen Monk met 6-2. Wouter Vaes verloor in de tweede ronde van Matthew Dicken, John de Kruijf en Ricky de Vos konden na één partij al inpakken. Het Duitse talent Max Hopp verloor in de derde ronde.

Delen:

Meer over Negendarters