Connect with us

Laatste Nieuws

Michael Smith met spoed geopereerd

Michael Smith is maandag met spoed geopereerd. De WK-finalist stuurde al een tweet de wereld in dat hij zoveel last van zijn been had gekregen dat hij niet meer kon lopen. Eenmaal bij de artsen werd hij direct met spoed behandeld aan een abces in zijn lies.

Heel gevaarlijk kunnen worden

De laksheid van Bully Boy is opvallend, want hij blijkt al enige tijd last te hebben gehad van zijn been. Dit liet hij weten aan Live Darts. “Ik was een kerel en liet er niet naar kijken. Ik ging ervan uit dat het vanzelf over zou gaan. Maar het had heel gevaarlijk kunnen worden als ik bloedvergiftiging had opgelopen. Ik had er eerder naar moeten laten kijken”, beseft Smith nu. Uiteindelijk was Smith er nog tijdig bij, maar ruim een jaar geleden bleek hoe slecht deze laksheid kan aflopen. Toon Greebe bleef dermate lang doorlopen met een klacht aan zijn voet, dat hij uiteindelijk geamputeerd moest worden.

Kon niet meer lopen

Zondag ging het echt mis voor Smith. “Ik werd wakker en het was ineens een flinke bult geworden en ik kon niet meer lopen.” Toch besloot hij nog het Players Championship te spelen, met een directe nederlaag in de eerste ronde, om maandag naar de arts te gaan.

Meteen werk van gemaakt

“Er was ineens een rode streep die doorliep tot onder aan mijn been. Daar liep de pus uit het abces mijn bloedbaan in. In de wachtkamer sprong het abces open en zat mijn been onder het bloed, toen is er meteen werk van gemaakt.” Smith hoopt donderdag weer zonder problemen te kunnen spelen in de Premier League Darts. Dan staat het voor hem cruciale duel met Raymond van Barneveld op de rol. Een dag later begint de UK Open.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws