Connect with us

UK Open

MICHAEL VAN GERWEN SCHRIJFT UK OPEN BIJ DE LIJST

Michael van Gerwen heeft weer een ontbrekende plek op zijn erelijst ingevuld. De UK Open ontbrak namelijk nog en deze schreef Mighty Mike in Minehead bij. In de finale rekende hij, net zoals ruim een jaar geleden in de finale van het wereldkampioenschap, af met Peter Wright. Na een spannende openingsfase liep Van Gerwen weg naar 11-5. De enige grote PDC-televisietoernooien die nog niet op zijn naam staan zijn de World Matchplay en de Grand Slam of Darts. Op beide toernooien stond de nummer één van de wereld al wel in de finale.

Wright wil wat rechtzetten

Op voorhand was het een beladen finale, want Mighty Mike en Snakebite speelden donderdag ook tegen elkaar. In de Premier League Darts werd het 6-6, maar vooral de uitspraken na afloop zorgden vooral voor reuring. Van Gerwen vond het niet professioneel dat Wright tijdens de partij stopte om zich met het publiek te bemoeien. Wright sloeg weer terug dat Van Gerwen een klein kind is en hij moet begrijpen dat het publiek vermaakt moet worden. Bij de opkomst bleek echter dat deze kleine storm allang is gaan liggen.  Van Gerwen ging ziedend van start met een 11-darter voor de break (dankzij twee 180’ers) en tops. Hij voerde de druk ook in de derde leg op, maar Wright redde zich met een bulls-eye 88-finish. Van Gerwen miste vervolgens één dart op tops voor 78 en Snakebite gooide 72 uit. De Schot vond ook nog zijn eerste 180’er en de 2-3-voorsprong.

Verschil gemaakt

Uit de pauze miste Wright dubbel-12 voor een 141-finish en kon Van Gerwen gelijk maken op dubbel-8. De Nederlander denderde daarop zelf door met scores van 140, 140 en 145, om met een 76-finish een 11-darter te noteren. In zijn eigen leg stond hij na drie beurten ook alweer op 90 en pakte opnieuw twee legs voorsprong: 5-3. Twee legs later dacht Wright voorzicht aan een rebreak, maar kreeg een snoeiharde 164-finish te verwerken (6-4). Beide darters pakten vervolgens een snelle leg voor 7-5.

Tank is leeg

Wright opende daarop met twee beurten zonder triple. Daarop volgden ook nog scores van 100 en 60, waardoor Van Gerwen eenvoudig weg kon lopen. De Nederlander kreeg zes darts voor 120 en pakte de dubbele break. De tank leek leeg voor Wright, die in de volgende beurt ook nog eens dubbels miste om een leg bij te schrijven. Met een 64-finish was het al 10-5 voor de Nederlander, om uit de tweede pauze zijn zesde 180’er te gooien. Hij liep in zijn eigen leg dan ook opnieuw weg en maakte het af vanaf 72 net zoals op het WK met deze finish. Van Gerwen heeft inmiddels dit seizoen drie UK Open Qualifiers gewonnen, The Masters en het eerste European Tour-event. In totaal verloor hij dan ook pas twee partijen en speelde twee keer gelijk in ruim vijftig wedstrijden.

Delen:

More in UK Open