Connect with us

World Series of Darts

Mighty Mike ook in Melbourne scherp; Barney mazzelt

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn allebei met een zege begonnen op de Melbourne Darts Masters. Het tweede toernooi van het drieluik Down Under begon voor Barney heel moeizaam, maar hij ontsnapte tegen Raymond O’Donnell. Van Gerwen was direct indrukwekkend met 112,61 per beurt tegen Raymond Smith.

Koude handen en jetlag

De trip over de wereld zorgde ervoor dat Barney de afgelopen dagen al veel last had van een jetlag. Hij was dan ook niet volledig fit voor zijn duel en had de gehele partij ontzettend last van koude handen. Zijn gemiddelde kwam dan ook uit op 82,84 met 6 uit 27 op de dubbels. Hij had het dan ook te danken aan het nog matigere spel van Raymond O’Donnell dat hij doorkwam. O’Donnell kwam op 1-3 en met een 100-finish op 2-4. Daarna miste hij acht pijlen voor 3-5 en ook nog twee voor 5-5. Zodoende kon Barney het nog ombuigen met legs van 19, 19, 16 en 18 met een 90-finish. Zaterdag wacht Peter Wright.

Gelijk vlammen

Van Gerwen won vorige week in Auckland en ook nu wil hij duidelijk vlammen. De openingsleg was gelijk goed voor twee 180’ers, om er in de derde en vierde leg nog twee te vuren. Met een 72-finish was het al 3-1, gevolgd door scores van 100, 140 en 180. De 81-finish voor een 81-finish, werd in de zesde leg gevolgd door een letterlijke kopie. De slotleg bracht geen maximale score, maar wel tops voor 6-1 met 6 uit 8 op de dubbels en een uitmuntend gemiddelde (112,61). Hij staat nu tegenover Simon Whitlock, die het onderonsje met Corey Cadby won. Cadby speelde zichtbaar te geforceerd en miste halverwege de rit zijn kansen. Daarop maakte Whitlock het gedegen uit.

Melbourne Darts Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts