Connect with us

World Darts Championship

Minimaal acht Nederlanders naar PDC WK Darts 2020

Danny Noppert World Grand Prix 2019

Acht Nederlandse darters zullen in ieder geval in actie komen op het PDC World Darts Championship 2020. De komende weken zouden er daar nog meer bij kunnen komen via diverse kwalificatietoernooien én de Youth Tour. Een negende oranjedarter staat daar namelijk in pole-position.

Kwartet direct naar tweede ronde

Sinds het laatste PDC WK Darts is de top-32 van de wereld automatisch geplaatst voor de tweede ronde. Zoals het er nu voor staat zullen vier Nederlanders hierdoor direct in de tweede doorgang instromen. Het gaat om Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Danny Noppert. Noppert staat 31ste en zou nog kunnen worden gepasseerd. Die kans is echter nihil, omdat hij geen prijzengeld van twee jaar geleden hoeft te verdedigen.

Pro Tour Order of Merit

De beste 32 spelers van de opgeschoonde Pro Tour Order of Merit mogen ook naar het PDC WK Darts en spelen in de eerste ronde tegen één van de 32 qualifiers. Vincent van der Voort, Ron Meulenkamp, Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen hebben zich via deze wijze geplaatst. Mocht Noppert nog uit de top-32 van de wereld vallen, dan kwalificeert hij zich ook via deze route alsnog voor het WK.

Van de Pas grote slachtoffer

Er zijn dus ook een groot aantal Nederlanders dat zich niet heeft weten te plaatsen. De meest opvallende naam hierbij is Benito van de Pas. Big Ben stond twee jaar geleden nog in de top-16 van de wereld, maar hij heeft zijn vrije val dit jaar niet weten te stoppen. Er bestaat zelfs een kans dat hij zijn tourkaart verliest. Ook niet van de partij zijn onder meer Jan Dekker, Dirk van Duijvenbode en Christian Kist. Er komt nog wel een herkansing op de diverse kwalificatietoernooien.

Nentjes kan WK bijna niet ontgaan

Geert Nentjes heeft zich niet via de Pro Tour geplaatst, maar de jongeling van Urk lijkt toch het WK niet meer te kunnen ontgaan. Hij staat momenteel tweede op de Order of Merit van de PDC Development Tour. De beste twee spelers via deze ranglijst mogen naar het WK, terwijl Ted Evetts (1), Luke Humphries (3) en Ryan Meikle (4) zich al wel via de Pro Tour Order of Merit hebben geplaatst. Nentjes heeft een marge van 3.200 pond op Shane McGuirk en 3.650 pond op Nathan Rafferty. Het moet dus gek lopen wil hij dit in het slotweekend van de Development Tour nog uit handen geven.

Delen:

Meer over World Darts Championship