Connect with us

Pro Tour

Murnan zorgt voor megastunt met Players Championship-titel

Joe Murnan heeft zeer verrassend het tiende Players Championship weten te winnen. De Engelsman is de afgelopen jaren langzaam opgeklommen bij de PDC en wist eerder dit seizoen al de kwartfinale te bereiken op de European Tour. In Crawley ging hij zondag helemaal los met de toernooizege, waardoor hij in één klap dichtbij de televisietoernooien is gekomen. In de finale won Murnan van Dave Chisnall met 6-4.

Vliegt er doorheen

De Engelsman won achter elkaar van Vincent van der Voort (6-4), Adam Hunt (6-1), Dimitri van den Bergh (6-2), Josh Payne (6-5), Stephen Bunting (6-3) en Daryl Gurney (6-4). In de bovenste helft van het schema was het ondrtussen een flink slagveld. Phil Taylor, zaterdag nog de beste, verloor in de derde ronde van Dave Chisnall. Chizzy en Michael van Gerwen kwamen tegen elkaar uit in de halve eindstrijd en voor de tweede dag op rij verloor Mighty Mike bij de laatste vier. Dit keer werd het 6-4, nadat hij zaterdag met liefst 6-0 verloor van Gary Anderson. De Schot ging nu zelf onderuit tegen Stephen Bunting.

Van Gerwen weer halve finale

Murnan raakte eind 2014 zijn tourkaart kwijt, maar door de finale te winnen klimt hij nu al naar de top-64 van de Order of Merit. De darter uit Bolton opende in de eindstrijd met een 121-finish, waarna er in hoog tempo werd toegewerkt naar 3-3. Met een 180’er kwam Murnan opnieuw op voorsprong, om met een 67-finish op één leg van de zege te komen. Chisnall pakte nog een leg terug, waarop hij vanaf 97 geen elfde leg af kon dwingen. Daarmee kon Chizzy na achttien maanden geen nieuwe toernooizege bijschrijven. Naast Van Gerwen was Benito van de Pas de beste Nederlander, hij haalde de vierde ronde om te verliezen van Mighty Mike. Jelle Klaasen kwam tot de derde ronde.

Delen:

Meer over Pro Tour