Connect with us

World Grand Prix

MvG en Barney verdedigen veel ponden in Dublin op Grand Prix

Michael van Gerwen en Gary Anderson moeten de komende week op de World Grand Prix de meeste ponden zien te verdedigen. Daryl Gurney is dan wel de titelverdediger, de PDC Order of Merit wordt opgemaakt aan de hand van het prijzengeld over een periode van twee jaar. Het verdiende prijzengeld van 2016 staat dan ook op de lijn.

Van Gerwen en Barney in vorm

Het jaar 2016 was het jaar waarin Van Gerwen nagenoeg alle prijzen wist te pakken, zo ook in Dublin. Op weg naar de titel werden Steve Beaton, James Wilson, Simon Whitlock, Dave Chisnall en Gary Anderson verslagen. Hij moet dan dus ook 100.000 pond aan prijzengeld verdedigen, Anderson 45.000. De halve finalisten waren Van Barneveld en Chisnall. Deze twee spelers zijn allebei in een neerwaartse spiraal op de wereldranglijst en moeten komende week dus ook nog eens 23.500 pond verdedigen. Zonder deze ponden valt Chizzy buiten de top-10 en ziet Barney de streep van de top-16 naderen.

Dreun voor Big Ben

Een derde Nederlander die goed presteerde was Benito van de Pas. Big Ben haalde de kwartfinale door zeges op Gerwyn Price en Terry Jenkins. Bij de laatste acht ging hij onderuit tegen Van Barneveld. Van de Pas heeft zich dit jaar echter niet eens geplaatst, doordat hij uit de top-16 van de wereld is gevallen en ook niet hoog op de Pro Tour Order of Merit staat. Zo verliest hij 15.000 pond aan prijzengeld en moet vrezen om al buiten de top-25 te vallen. Whitlock, Gurney en Kim Huybrechts stonden ook in de kwartfinale.

Suljovic, Wright en Cross ‘verdedigen niets’

Omgekeerd kenden Mensur Suljovic en Peter Wright in 2016 een dramatisch toernooi. Ze verloren allebei al in de eerste ronde. Dat overkwam ook James Wade en Michael Smith. Zij hoeven dus alleen het startgeld te verdedigen en kunnen bij iedere zege winst boeken. Voor Rob Cross geldt dat helemaal, hij was in 2016 niet eens van de partij.

Alle uitslagen van de World Grand Prix 2016

Delen:

Meer over World Grand Prix